Πάσχα στο Άγιο Όρος

Το Πάσχα στο Άγιο Όρος εορτάζεται σε συνθήκες μεγάλης κατάνυξης. Οι πιστοί που επισκέπτονται το Άγιο Όρος το Πάσχα βιώνουν ιδιαίτερα συναισθήματα, μακριά από κοσμικότητες και πυροτεχνήματα. Βιώνουν ολονύκτιες Ακολουθίες που συνεγείρουν τις ψυχές των πιστών.
Η Ακολουθία της Ανάστασης ξεκινά γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώνεται με το χάραμα. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας οι καμπάνες των Μοναστηριών ηχούν χαρμόσυνα. Μετά το τέλος της Ακολουθίας, μοναχοί και πιστοί παρακάθονται στην Τράπεζα για το Πασχαλινό τραπέζι που αποτελείται από ψαρόσουπα και ψάρι. Γύρω στις 12 το μεσημέρι τελείται ο εσπερινός της Αγάπης με τις καμπάνες να ηχούν ασταμάτητα.
Οι εκδηλώσεις του Πάσχα κορυφώνονται τη Δευτέρα με τη περιφορά της θαυματουργής εικόνας του Άξιον Εστί στις Καρυές. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, γίνεται η περιφορά της εικόνας την οποία ακολουθούν μεγάλοι σταυροί, η ηγεσία της Αγιορείτικης πολιτείας, κοσμικοί, μοναχοί και εκατοντάδες προσκυνητές. Η περιφορά διαρκεί γύρω στις 5 ώρες με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα.

Πάσχα στη Μονή Βατοπεδίου, Άγιο Όρος (10m video)

Πάσχα στο Άγιο Όρος

Πάσχα στη Σιμωνόπετρα, Άγιο Όρος (1h video)

Τοποθεσία Άγιο Όρος

Θα θέλατε να συμμετάσχετε;

View Results

Loading ... Loading ...
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

  Όνομα (required)

  Email (required)

  Πότε θα θέλατε να συμμετάσχετε;
  ΦέτοςΕπόμενο έτος

  Πόσα άτομα;

  Από που θα έρθετε;