Ιερά Ιόνια Νησιά Θαλάσσια Περιήγηση


Sacred Ionian Islands Cruise

Θαλάσσια Περιήγηση γύρω από τα Ιερά Νησιά του Ιονίου!


Οι ιεροί χώροι όπου χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται κάθε χρόνο έχουν επιλεγεί από το Sail la Vie και ενώνονται σε μια αποκλειστική προσκυνηματική περιήγηση γύρω από τα Ιόνια Νησιά. Η ήρεμη θάλασσα του Ιονίου σε συνδυασμό με τις σημαντικότερες πνευματικές τοποθεσίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα σας μεταφέρουν σε ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα στην Ελλάδα.

Τα κυριότερα σημεία της κρουαζιέρας είναι ο Μητροπολιτικός Ναός στην Αθήνα, ο Ναός του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, η Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά και φυσικά η Κέρκυρα με τον Ναό του Αγίου Σπυρίδων. Η περιήγηση ξεκινά από την Κυλλήνη (με μεταφορά με πούλμαν από την Αθήνα) και τελειώνει στην Κέρκυρα που σας δίνει επίσης χρόνο για να απολαύσετε την παλιά πόλη και να επισκεφθείτε το περίφημο ενετικό φρούριο.
Επόμενες Κρουαζιέρες:
  • 1η εβδομάδα Ιουνίου, από Αθήνα στην Κέρκυρα
  • 2η εβδομάδα Ιουνίου, από την Κέρκυρα στην Αθήνα

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ενότητα Cruise Package.


Αθήνα, Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός


Η Μητρόπολη, ή Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός είναι η έδρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και ένα σημαντικό πνευματικό κέντρο της Ελληνικής Ορθοδοξίας. Παραμένει ένα σημαντικό ορόσημο της πόλης και ο τόπος των επίσημων τελετών, όπως στέψεις και σημαντικοί γάμοι και κηδείες. Στο εσωτερικό βρίσκονται πολύχρωμες τοιχογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας, αστραφτεροί θησαυροί και οι τάφοι των δύο αγίων που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους: Αγία Φιλοθέη και Πατριάρχης Γρηγόριος V.
Athens, The Metropolitan Cathedral

Αθήνα, Το Μουσείο της Ακρόπολης


Το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στη νοτιοανατολική γωνία του βράχου της Ακρόπολης και έχει συνολική έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μουσείο που χτίστηκε για να φιλοξενήσει εκθέματα που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στην Ακρόπολη και ήταν πάρα πολλά για να χωρέσουν στο πρώην Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία στην Ευρώπη. Φιλοξενεί τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαίας Ελλάδας.

Ζάκυνθος, Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου


Η Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου είναι η μεγαλύτερη στην πόλη και είναι αφιερωμένη στον προστάτη του νησιού. Χτίστηκε το 1948 και αντιστάθηκε στο σεισμό του 1953. Με το υψηλό καμπαναριό της να ξεχωρίζει ανάμεσα στα κτίρια της Ζακύνθου είναι αναγνωρίσιμη αμέσως μόλις μπείτε στο λιμάνι. Κατά την είσοδο στον ναό θα εντυπωσιαστείτε από την ποσότητα των τοιχογραφιών, τα φωτιστικά και τα χρώματα. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συνέβαλαν στη μεγαλοπρέπεια της εκκλησίας αυτής είναι ο ζωγράφος Δοξαράς και ο τεχνίτης αργυροχόος Μπάφας που χάραξε την ασημένια λάρνακα στην οποία υπάρχουν τα λείψανα του Αγίου Διονυσίου.

Κεφαλονιά, Μονή του Αγίου Γερασίμου


Η Μονή του Αγίου Γερασίμου, βρίσκεται στο οροπέδιο των Ομαλών, είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στην Κεφαλονιά. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο πολιούχος του νησιού, ο οποίος έχει κατασκευάσει ο ίδιος το μοναστήρι. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι σε πολλούς ιερούς τόπους του κόσμου, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και έζησε ως ερημίτης σε μια σπηλιά κοντά στην Λάσση. 5 χρόνια αργότερα Γεράσιμος ίδρυσε ένα νέο μοναστήρι στο ερειπωμένο εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου. Αμέσως όλοι οι τοπικοί πιστοί άκουσαν το κήρυγμα του, και σταδιακά η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλο τον χριστιανικό κόσμο.

Ιθάκη, Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών


Η MΙερά Μονή Παναγίας Καθαρών είναι ένας χώρος προσκυνήματος και ένα σημείο αναφοράς για όποιον έρχεται από την Ιθάκη. Είναι χτισμένο στην κορυφή του Ομηρικού βουνού Νήριτο, 15 χιλιόμετρα από το Βαθύ. Το μοναστήρι «Μονή Καθαρών» χτίστηκε γύρω στο 1696 και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι σήμερα. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου (Παναγία) και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Την παραμονή της γιορτής στην Ιερά Μονή Καθαρών, στις 7 Σεπτεμβρίου, ένα παραδοσιακό γλέντι στην αυλή και την επόμενη μέρα μια λιτανεία της θαυματουργής εικόνας στην εκκλησία. Το μοναστήρι προσφέρει υπέροχη θέα πάνω από την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, μην παραλείψετε να δείτε ένα ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του βουνού των Καθαρών.

Λευκάδα, Μονή Φανερωμένης


Η Μονή Φανερωμένης είναι το πιο σημαντικό θρησκευτικό κέντρο του νησιού της Λευκάδας. Βρίσκεται στο Φρύνι, στην κορυφή του λόφου πάνω από την πόλη της Λευκάδας, το μοναστήρι προσφέρει μια μαγευτική θέα προς την πρωτεύουσα, στη βόρεια πλευρά του νησιού και τις απέναντι ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η ιστορία λέει ότι το μοναστήρι χτίστηκε αρχικά το 1634 στο χώρο ενός αρχαίου ναού αφιερωμένου στην Άρτεμη θεά του κυνηγιού. Αιώνες πριν οι μαθητές του Αποστόλου Παύλου κήρυξαν το χριστιανισμό στον ίδιο χώρο. Σήμερα το μοναστήρι φιλοξενεί επίσης το Εκκλησιαστικό Μουσείο με σπάνιες βυζαντινές εικόνες, χειρόγραφα και παλιά ευαγγέλια.

Παξοί, Μονή της Παναγίας


Η Παναγιά είναι το νησάκι της Παναγίας που βρίσκεται στον κόλπο Γάιο Παξών. ο Ναός της Παναγίας στο νησάκι είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Χτίστηκε σε μια παλαιοχριστιανική εκκλησία σταυροειδής, εκ των οποίων το ένα μέρος παραμένει ως ιερό. Στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται εδώ το πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Κέρκυρα, Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα


Η Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας ακριβώς πίσω από το Λιστόν. Το εξωτερικό του ναού είναι χαρακτηριστικό της ενετικής αρχιτεκτονικής και το καμπαναριό του είναι το υψηλότερο σημείο της πόλης. Η κορυφή του ναού είναι χωρισμένη σε 17 τμήματα με χρυσά πλαίσια ζωγραφισμένο από τον καλλιτέχνη, Παναγιώτη Δοξαρά, το 1727. Τα λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα διατηρούνται σε λάρνακα στο εσωτερικό του ναού και μεταφέρονται γύρω από την πόλη της Κέρκυρας τέσσερις φορές το χρόνο για να γιορτάσουν τα θαύματα του (Κυριακή των Βαΐων, Μεγάλη Παρασκευή, 11 Αυγούστου πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου). Πιστεύεται ότι Άγιος Σπυρίδων έσωσε την Κέρκυρα πολλές φορές από κινδύνους όπως η πανούκλα, η πείνα και το 1716 από την Οθωμανική επίθεση. Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο πιο σημαντικός και σεβαστός άγιος στο νησί της Κέρκυρας και πολλοί άνδρες έχουν πάρει το όνομά του.

Prices

  • Ημερομηνίες1η εβδομάδα Ιουνίου, από Αθήνα στην Κέρκυρα
  • Ημερομηνίες2η εβδομάδα Ιουνίου, από την Κέρκυρα στην Αθήνα
  • Τιμή σε shared triple cabin Euro 2.750
  • Τιμή σε shared double cabin Euro 2.950
  • Οι τιμές περιλαμβάνουν διαμονή και ημιδιατροφή για μεσημεριανό γεύμα (πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο καθημερινά), αναψυκτικά, γλυκό νερό, τσάι και καφές διαθέσιμο όλη την ημέρα, κόστος καυσίμων για 4-6 ώρες κρουαζιέρες ανά ημέρα, μεταφορά από / προς αεροδρόμια της άφιξης και αναχώρησης, εξοπλισμό αναψυχής επί του σκάφους, ηγέτης εκδρομών / ειδικός προσκυνήματος, καθημερινές διαλέξεις για τους προορισμούς και τις θρησκευτικές έννοιές του, εκδρομές όπως αναφέρονται στο καθημερινό πρόγραμμα.
  • Λεπτομερείς τιμές για groups παρέχονται κατόπιν αιτήματος.