Ιερά Νησιά του Αιγαίου span> Θαλάσσια Περιήγηση

Θαλάσσια Περιήγηση γύρω από το Ιερά Νησιά του Αιγαίου!
Ιεροί χώροι όπου χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται κάθε χρόνο έχουν επιλεγεί από το Sail la Vie και ενώνονται σε μια αποκλειστική Θαλάσσια Περιήγηση γύρω από τα νησιά του Αιγαίου. Το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου σε συνδυασμό με τις σημαντικότερες πνευματικές τοποθεσίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα σας μεταφέρει σε ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα στην Ελλάδα.
Τα κυριότερα σημεία της περιήγησης είναι η Παναγία Ευαγγελίστρια στην Τήνο, Η Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο και φυσικά η Πάτμος με το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Η περιήγηση αρχίζει και τελειώνει στην Αθήνα το οποίο σας δίνει επίσης χρόνο για να απολαύσετε την πόλη και να επισκεφθείτε την Ακρόπολη και το Μουσείο της.
- Ημέρα 1:Αθήνα
- Ημέρα 2:Ύδρα
- Ημέρα 3:Πάρος
- Ημέρα 4:Πάτμος
- Ημέρα 5:Τήνος
- Ημέρα 6:Αίγινα
- Ημέρα 7:Αθήνα
- Μίλια:389

Μέρη για να επισκεφτείτε
Αθήνα, Μητροπολιτικός Ναός•Αθήνα, Μοναστήρι Καισαριανής•Ύδρα, Μονή Κοιμήσεως•Πάρος, Παναγία Εκατονταπυλιανή•Πάτμος, το σπήλαιο της Αποκάλυψης•Πάτμος, Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου•Τίνος, Παναγία Ευαγγελίστρια•Τήνος, Μονή Αγίας Πελαγίας•Αίγινα, Ναός Αγίου Νεκταρίου•Αίγινα, Ναός της Αφαίας•Αθήνα, Μουσείο της Ακρόπολης•Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Αθήνα, Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός
Η Μητρόπολη ή Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός είναι η έδρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και ένα σημαντικό πνευματικό κέντρο της Ελληνικής Ορθοδοξίας. Παραμένει ένα σημαντικό ορόσημο της πόλης και τόπος επίσημων τελετών, όπως στέψεις και σημαντικοί γάμοι και κηδείες. Στο εσωτερικό βρίσκονται πολύχρωμες τοιχογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας, αστραφτεροί θησαυροί και οι τάφοι των δύο αγίων που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους: Αγία Φιλοθέη και Πατριάρχης Γρηγόριος V.


Η Μονή Καισαριανής
Η Μονή Καισαριανής είναι μια όμορφη, 11ου αιώνα, Ορθόδοξη Μονή στις πλαγιές του όρους Υμηττού, μόλις 5 χλμ ανατολικά της Αθήνας. Η Μονής χτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός ρωμαϊκού ναού. Η εκκλησία του μοναστηριού είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και είναι κτισμένη σε σχήμα του ελληνικού σταυρού. Όμορφες τοιχογραφίες που διατηρούνται σε καλή κατάσταση και χρονολογούνται από τον 17ο και τον 18ο αιώνα κοσμούν τα τείχη του μοναστηριού. Οι μεγάλοι κήποι γύρω από το μοναστήρι μετατρέπουν τον χώρο σε ένα γαλήνιο καταφύγιο και το καθιστούν σε μια τέλεια απόδραση από την πόλη.
Ύδρα, η Μονή Κοιμήσεως
Η Μονή Κοιμήσεως (Κοίμησης της Θεοτόκου), βρίσκεται στη μέση της προκυμαίας στο λιμάνι της Ύδρας. Ιδρύθηκε γύρω στα 1645, με βάση τα σχέδια Βενετών και Γενουατών αρχιτεκτόνων. Το 1750 ένας σεισμός κατέστρεψε το όμορφο κτίριο και στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε μερικά χρόνια αργότερα. Σήμερα μόνο οι κύρια εκκλησία λειτουργεί. Είναι μια βασιλική με κιονοστοιχίες, εντυπωσιακή διακόσμηση και ένα υπέροχο τριώροφο καμπαναριό φτιαγμένο με μάρμαρο Τήνου. Τα κελιά και το υπόλοιπο του παλιού μοναστηριού στεγάζει το Δημαρχείο της Ύδρας και ένα μικρό Εκκλησιαστικό Μουσείο
Πάρος, Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής
Η Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής βρίσκεται λίγα μέτρα από το λιμάνι της Παροικιάς. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία στην Ελλάδα. Το όνομα Εκατονταπυλιανή σημαίνει την Εκκλησία με τις Εκατό Πύλες. Σύμφωνα με την παράδοση, η εκκλησία έχει 99 θύρες και μια μυστική πόρτα θα ανοίξει όταν ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, θα είναι και πάλι Ορθόδοξη. Η Μονή της Παναγίας Εκατονταπυλιανής είναι ένα από τα πιο επιβλητικά βυζαντινά μνημεία. Σύμφωνα με το μύθο, ο ναός χτίστηκε από τον Άγιο Κωνσταντίνο, το πρώτο αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου
Πάτμος, το σπήλαιο της Αποκάλυψης
Κατά το έτος 96 μ.Χ. σε ένα μικρό σπήλαιο στην Πάτμο Ο Απόστολος Άγιος Ιωάννης είχε ένα όραμα. Ο μαθητής του, ο Πρόχορος, έγραψε αυτό το όραμα με εντολή του Κυρίου, και είναι γνωστό ως το 27ο και τελευταίο κεφάλαιο της Αγίας Γραφής.
Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου
Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε στην Πάτμο είναι η μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ή Ευαγγελιστή. Καλύπτει τον λόφο της Χώρας. Μοιάζει με ένα βυζαντινό κάστρο και χτίστηκε σαν φρούριο. Η παρουσία του είναι συντριπτική. Ιδρύθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο μετά από δωρεά από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό. Το κύριο παρεκκλήσι είναι το εκκλησάκι του Άγιου Χριστόδουλου, όπου μπορείτε να θαυμάσετε την κάρα του Αγίου Θωμά, κομμάτια του Τιμίου Σταυρού και άλλα θρησκευτικά κειμήλια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν επιτρέπει περισσότερες από μία τελετές την ημέρα, οπότε η μονή διαθέτει 10 παρεκκλήσια, Αγίων Αποστόλων, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Φανουρίου, Οσίου Χριστόδουλου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, Αγίου Βασιλείου, Τιμίου Σταυρού, Πάντων Αγίων και το εκκλησάκι της Παναγίας.
Τήνος
Η Εκκλησία της Ευαγγελίστριας είναι γνωστή και ως Παναγίας Μεγαλόχαρη, που σημαίνει Παναγία με όλες τις χάρες. Η εκκλησία βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από τη Χώρα της Τήνου. Πολλοί επισκέπτες καλύπτουν την απόσταση έως την εκκλησία στα γόνατά τους ως μια υπόσχεση στην Παναγία. Το μονοπάτι είναι πολύ τραχύ, οπότε υπάρχει ένα χαλί από το λιμάνι έως την είσοδο της εκκλησίας για όσους θέλουν να διανύσουν το μονοπάτι στα γόνατα. Προσκυνητές άφηναν τις προσφορές τους σε αυτή την εικόνα που αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα τις επιθυμίες τους, συνήθως για την καλή υγεία.

Μονή Αγίας Πελαγίας
Η Αγία Πελαγία της Τήνου, μία Ελληνίδα Μοναχή Αγία, αυτή που έχει βοηθήσει- μέσω των οραμάτων της- την ανακάλυψη της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Τήνου. Αυτή η εικόνα είναι μία από τις πιο ιερές εικόνες της Παναγίας, σε όλη την Ελλάδα και, ίσως το πιο διάσημο προσκύνημα που είναι αφιερωμένο στη χάρη της, κάθε χρόνο στη γιορτή της Κοιμήσεως της τον Αύγουστο, 15.
Αίγινα, Ναός Αγίου Νεκταρίου
Ο Άγιος Νεκτάριος (1846 – 1920) Μητροπολίτης Πενταπόλεως και Θαυματουργός της Αίγινας, αναγνωρίστηκε επίσημα ως άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης το 1961. Γιορτάζει κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου. Έγραψε, δημοσίευσε, κήρυξε, άκουσε εξομολογήσεις και κατασκεύασε τον Ναός του Αγίου Νεκταρίου και το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Λαμβάνοντας υπόψη τα αναρίθμητα θαύματα του και τις θεραπευτικές του ικανότητες ο Νεκτάριος αναγνωρίστηκε ως Άγιος λίγο μετά το θάνατό του.

