Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Διήμερο Προσκύνημα στην Δυτική Ελλάδα


Panagia Prousiotissa

Δυτική Ελλάδα: Ενας προορισμός για κάθε επισκέπτη

Η Δυτική Ελλάδα είναι ένα τόπος σημαδεμένος από τη Νεότερη Ιστορία. Τα Καλάβρυτα της Εθνεγερσίας και του Ολοκαυτώματος, αλλά και το Μεσολόγγι, σύμβολο του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, αποτελούν δύο σταθμούς που προσφέρονται σε όσους επιθυμούν οι διακοπές τους να περιλαμβάνουν και μια αναφορά ιστορικού χαρακτήρα.

  • Αθήνα, Άγιος Συμεών Μεσολογγίου Ημέρα 1
  • Μονή Τατάρνας, Παναγία ΠρουσιώτισσαΗμέρα 2

Αθήνα – Άγιος Συμεών Μεσολογγίου

Αναχώρηση και Προσκύνημα στην Παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο. Στην συνέχεια Μεσολόγγι και επίσκεψη στον κήπο των Ηρώων. Γεύμα. Προσκύνημα στο ιστορικό, μοναστήρι του Αγίου Συμεών που βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή. Εδώ ήταν ο τόπος που κατέφυγαν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου μετά την ηρωική έξοδο. Το επόμενο προσκύνημα είναι στην Αγία Ελεούσα Κλεισούρας. ΡΑΙΝΑ, ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ, θα περάσουμε την λίμνη Κρεμαστή. ΜΟΝΗ ΤΑΤΑΡΝΑΣ στον Τριπόταμο. Τακτοποίηση στους ξενώνες της Μονής η οποία βρίσκεται σε θέση με μαγευτική θέα. Διανυκτέρευση.

Saint Symeon, Mesolongi

Monastery Tatarna

Μονή Τατάρνας – Παναγία Προυσιώτισσα

Προσκύνημα στην ιστορική Μονή της Τατάρνας. Το μοναστήρι κάηκε το 1823 από τον Χουρσίτ Πασά και ο νέος Ναός είναι Βυζαντινού ρυθμού κατά τον Οθωνικό τύπο και είναι αφιερωμένος στην Γένεση της Θεοτόκου. Η Μονή προσέφερε πολλά κατά τη διάρκεια των Εθνικών Αγώνων καθώς εκεί οργανώθηκαν αρκετά επαναστατικά κινήματα κατά των Τούρκων. Πολλά ενδιαφέροντα κειμήλια διασώζονται έως σήμερα, όπως εγκόλπια, σταυροί, φορητές εικόνες, άμφια και πολλά άλλα. Στην συνέχεια προσκύνημα στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Στο καθολικό βρίσκεται το παρεκκλήσι όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα μέσα σε ένα σπήλαιο. Ως έτος ίδρυσης του Ναού αναφέρεται το 829 μ.Χ. και ιδρυτές του ήταν ο Διονύσιος και ο Τιμόθεος. Υπάρχει όμως ακόμη μια πιθανότερη εκδοχή όπου ως περίοδος ίδρυσης του Ναού αναφέρεται το 1100 – 1200 μ.Χ.

Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ως εκ’ τούτου ημέρα εορτής του είναι η 15η Αυγούστου και ημέρα πανηγυρισμού η 23η Αυγούστου, κατά την οποία εορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο περιβάλλων χώρος χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη ομορφιά, πλούσιος σε βλάστηση και χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο αρματολών κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Χώρος αναπαύσεως του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο οποίος και δώρισε το ασημένιο κάλυμμα της εικόνας της Παναγίας μετά από 6μηνη παραμονή του στη Μονή. Διασώζονται πολλά κειμήλια, άμφια, εικόνες, αλλά και η στολή και αρματωσιά του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Επίσκεψη στο Μικρό και Μεγάλο χωριό. Στην επιστροφή κάνουμε στάση στα βήματα της Παναγίας στο Καρπενήσι. Παραμονή για καφέ και επιστροφή στην Αθήνα μέσω Λαμίας.

Panagia Prousiotissa

Περιλαμβάνονται
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρόγευμα
  • Μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Γεύματα, φιλοδωρήματα
  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό


Βλέπετε Διήμερο Προσκύνημα στην Δυτική Ελλάδα, ανανεώθηκε στις 16/10/2021.