Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Εξαήμερο Προσκύνημα στην Πελοπόννησο

Βυζαντινή Πολιτεία Μυστρά - Προσκύνημα στην Πελοπόννησο

Ταξίδι στην μεγαλύτερη χερσόνησο της Ελλάδας

Ιστορική, όμορφη, άγρια και ιδιόμορφη η Πελοπόννησος έχει πολλά να πει στην ψυχή του περιηγητή της. Αρχαία μνημεία, φυσικές καλλονές και υπέροχες ακτογραμμές δένουν γοητευτικά με τους ορεινούς όγκους και την τραχύτητα των τοπίων

 • ΑΘΗΝΑ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑΗμέρα 1
 • ΠΑΤΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΗμέρα 2
 • ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΗμέρα 3
 • ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠ. ΔΗΡΟΥ – ΓΗΘΕΙΟ – ΣΠΑΡΤΗΗμέρα 4
 • ΣΠΑΡΤΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΑΛΕΒΗ – ΤΡΙΠΟΛΗΗμέρα 5
 • ΤΡΙΠΟΛΗ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑΗμέρα 6

ΑΘΗΝΑ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση για Λουτράκι. Προσκύνημα στην Παναγία την Γιάτρισσα και στα Γεράνια θα επισκεφθούμε το ασκητήριο του Οσίου Πάτάπιου, που στα 1904 ανακαλύφθηκε το σκήνωμα του μέσα στα κοιλώματα του Σπηλαίου. Προσκύνημα και στον Βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο Λιμνών. Με ατομικά έξοδα θα επισκεφθούμε τον μοναδικό χώρο με τις 16 συγκοινωνούσες λίμνες. Στην συνέχεια επίσκεψη μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων. Επίσκεψη στον Τόπο του Μαρτυρίου όπου οι Γερμανοί, 13/12/1943, εκτέλεσαν όλους τους άνδρες του χωριού και έκαψαν την πόλη. Συνεχίζουμε για Αγία Λαύρα. Προσκύνημα στην εκκλησία, Παλιομονάστηρο, όπου το 1821 υψώθηκε από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό ιστορικό λάβαρο της Επανάστασης στο παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης. Σ’ αυτό όρκισε τα παλικάρια κάνοντας την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης. Επίσκεψη στον χώρο με τα ιστορικά κειμήλια.

Agia Lavra

Panagia Plataniotissa
Στην συνέχεια επίσκεψη, προσκύνημα, Μεγάλου Σπηλαίου. Είναι ένα από τα αξιολογότερα μοναστήρια της Ελλάδος, πάνω στ’ Αροάνια μέσα σ’ ένα τεράστιο σπήλαιο. Μέσα φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας που κρατά τον Χριστό στα δεξιά. Είναι φτιαγμένα από κερί και μαστίχα και είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στο μόυσείο θα επισκεφθούμε την πλουσιότατη συλλογή σπανίων κειμηλίων, ιερών εικόνων/ αγίων λειψάνων, σταυρών, χρυσόβουλων, σιγιλίων, κεντητών εικόνων, ιερατικών αμφίων. Επιστροφή Καλάβρυτα. Φαγητό. Στην συνέχεια προσκύνημα στην Παναγία την Πλατάνιώτισσα στην Πτέρη Αγίου μέσα στην κουφάλα Πλατάνου. Συνεχίζουμε για Πάτρα. Προσκύνημα στο Ναό του Πολιούχου της πόλεως των Πατρών, Αγίου Ανδρέου, όπου σταυρώθηκε και ενταφιάστηκε.

Olympia

ΠΑΤΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ

Πρόγευμα και επίσκεψη στο οινοποιείο της Αχαΐας ΚΛΑΟΥΣ. Ξενάγηση στα εντυπωσιακά κελάρια και δοκιμή Μαυροδάφνης και κρασιών της περιοχής. ΛΑΠΠΑ ΜΑΝΟΛΑΔΑ – ΛΕΧΑΙΝΑ ΠΥΡΓΟΣ. Γεύμα και επίσκεψη Αρχαιολογικού χώρου και Μουσείου Ολύμπιας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Λουτρά Καϊάφα. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ-ΠΥΛΟΣ. Προαιρετική επίσκεψη στα ερείπια του ανάκτορου του ΝΕΣΤΟΡΑ με, ενδιαφέροντα κτίσματα και όπου βρέθηκαν 50 πινακίδες με γραφική γραφή Α. Παραμονή στην γραφική Πύλο, κτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου ένα από τα γραφικότερα λιμανάκια της Πελοποννήσου. Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου 20.10.1827 με τον Τούρκο Αιγυπτιακό στόλο και τις ενωμένες δυνάμεις Γαλλίας, Αγγλίας και Ρωσίας ήταν αφορμή για την υπογραφή ελευθερίας της Ελλάδος.

Pylos

Methoni
Στο ΝΕΟ ΚΑΣΤΡΟ, στο λιμάνι, υπάρχει μικρό Μουσείο με αναπαράσταση της περίφημης ναυμαχίας. Σύντομη στάση στην ΜΕΘΩΝΗ, μια μικρή πόλη πάνω σ’ ένα ακρωτήριο στην άκρη του οποίου υπάρχει ένα Βενετσιάνικο φρούριο. Θα μας εντυπωσιάσει η άριστη κατάσταση και το μέγεθος του. Παραμονή για γεύμα. Στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ θα προσκυνήσουμε στο ΝΑΟ της Παναγίας της Υπαπαντής και Μονής Καλογραιών που είναι κέντρο μεταξοβιοτεχνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠ. ΔΗΡΟΥ – ΓΗΘΕΙΟ – ΣΠΑΡΤΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Μεσσηνιακή Μάνη. Καρδαμύλη στάση για καφέ και από την γραφική λαγκάδα του Ταϋγέτου φθάνουμε στα Σπήλαια Δυρού. Με ατομικά έξοδα θα επισκεφθούμε την Αλεπότρυπα, Καταφύγι και Γλυφάδα. Είναι από τα ωραιότερα στον κόσμο με πλουσιότατο, διάκοσμο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θα εντυπωσιαστούμε από τον πλούσιο διάκοσμο της φύσεως, αίθουσα θρόνου, Γολγοθάς, παραπετάσματα, μέδουσες, ροζ ουρές αλεπούς, αίθουσα με χρυσή βροχή κλπ. Χερσαία και λιμναία περιήγηση σ’ έναν υπόγειο ποταμό μήκους 1600 μέτρων. Γεύμα στο ΓΥΘΕΙΟ. Το απόγευμα άφιξη στην Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Gythio

ΣΠΑΡΤΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΑΛΕΒΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Μονεμβασιά. Μια γραφική κωμόπολη κτισμένη σ’ ένα ακρωτήριο που έχει μετατραπεί σε νησάκι. Αφού περάσουμε την γραφική γέφυρα με τις 12 καμάρες φθάνουμε στην Μονεμβασιά. Θα γνωρίσουμε περπατώντας τους λιθόστρωτους διαδρόμους στην παλιά πόλη. Θα σταθούμε στα γραφικά στενά, θα επισκεφθούμε στην γενέτειρα του Γιάννη Ρίτσου, το πατρικό του σπίτι. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη με τα τείχη , τις βυζαντινές εκκλησίες, τα γραφικά καταστήματα, εστιατόρια και είδη λαϊκής τέχνης. Γευθείτε τα περίφημα αμυγδαλωτά και δοκιμάστε το κρασί ΜΑΛΒΑΖΙΑ με ντόπιες σπεσιαλιτέ. Συνεχίζουμε για Σπάρτη. Θα επισκεφθούμε την μοναδική Βυζαντινή Πολιτεία του 14ου και 15ου αιώνα, τον Μυστρά. Την πρωτεύουσα του Βυζαντινού, Τούρκικου και Βενετσιάνικου Μωριά, με ερειπωμένα σπίτια φαντάσματα, μοναδικές εκκλησίες και ανάκτορα, Μονή Περίβλεπτου, Παντάνασσα 15ου, Ευαγγελίστριας 14ου, Αγ. Θεόδωροι 13ου, Αγ. Νικόλαος 17ου, Οδηγήτρια, Αφεντικό κλπ.

Monemvasia

Mystras
Θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη που είναι αφιερωμένη στον Αγ. Δημήτριο. Στον δικέφαλο αετό του δαπέδου στέφθηκε τελευταίος αυτοκράτορας ο Κων/νος Παλαιολόγος και στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο. Συνεχίζουμε για προσκύνημα στο ιερό βουνό του Πάρνωνα μια και εδώ είναι η αρχαιότερη μονή που χτίστηκε στον Πάρνωνα, η Μονή Μαλεβής 8ου αιώνα. Θα προσκυνήσουμε το μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1116, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Θεοτόκου, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα από το 164 μυροβλίζει. Πανηγυρίζει 23 Αυγούστου παρ’ ότι είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Παναγίας. Συνεχίζουμε για Τρίπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΤΡΙΠΟΛΗ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ

Αναχωρούμε μετά το πρόγευμά μας για την Στεμνίτσα με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, χτισμένα πάνω στο φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Άφιξη στην Στεμνίτσα που ονομάζεται και Υψούς. Είναι ένα όμορφο χωριό σε ύψος 1015 μ. σε μια πλαγιά του όρους Μαίναλον. Η Στεμνίτσα υπήρξε το καλοκαίρι του 1821, η πρωτεύουσα της απελευθερωμένης Ελλάδας. Κατά τη συνέλευση των Καλτεζών εκλέγεται έδρα της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας και το καλοκαίρι του 1821 συνέρχεται εδώ η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία. Κατά την Βυζαντινή περίοδο υπήρξε κέντρο κατασκευής καμπάνας και οι τεχνίτες της καλούνταν να δώσουν φωνή σε καμπαναριά σε όλη την Πελοπόννησο.

Stemnitsa

Dimitsana
Στάση για καφέ και εν συνεχεία άφιξη στη Δημητσάνα. Επίσκεψη (με ατομικά έξοδα) στο Υδρομουσείο που κινείται με τα νερά του Λούσιου ποταμού, μπαρουτόμυλους, βυρσοδεψείο κλπ. Εν συνεχεία Νέα Μονή Φιλόσοφου, προσκύνημα στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κρυφό Σχολειό, όπου φοίτησαν ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Θα επισκεφθούμε και την βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, όπου φυλάσσονται πατριαρχικά ευαγγέλια, χειρόγραφα, κώδικες, η σφραγίδα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και η λάρνακα με τα οστά Π.Π. Γερμανού. Συνεχίζουμε για το ελατοσκέπαστο χωριό Βυτίνα με παραμονή για γεύμα. Ευκαιρία για αγορά τοπικών προϊόντων, τυροκομικά, αρωματικά βότανα, ξυλόγλυπτα, γλυκά κουταλιού, μέλι κλπ. Με στάση στον Ισθμό επιστροφή στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Πρόγευμα καθημερινά (5 προγεύματα)
 • Εκδρομές- περιηγήσεις- ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα της εκδρομής


Βλέπετε Εξαήμερο Προσκύνημα στην Πελοπόννησο, ανανεώθηκε στις 16/10/2021.