Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Εξαήμερο Προσκύνημα στην Χίο


Chios

Ανακαλύψτε την πανέμορφη Χίο


Σε σχήμα μισοφέγγαρου, με το κοίλο μέρος του προς την πλευρά του Αιγαίου, η Χίος αποτελεί γέννημα ηφαιστειακής δράσης και οι πλαγιές της είναι κατάφυτες από ελαιώνες, φρουτόδενδρα, αμπέλια και, κύρια, μαστιχόδενδρα.

 • ΑΘΗΝΑ, ΧΙΟΣΗμέρα 1
 • ΠΥΡΓΙ, ΜΕΣΤΑ, ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑΗμέρα 2
 • ΝΕΑ ΜΟΝΗ, ΑΝΑΒΑΤΑΗμέρα 3
 • ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑΗμέρα 4
 • ΣΜΥΡΝΗΗμέρα 5
 • ΧΙΟΣ, ΑΘΗΝΑΗμέρα 6

ΑΘΗΝΑ – ΧΙΟΣ


Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για ΧΙΟ. Διανυκτέρευση στό πλοίο.
Chios
Pyrgi

ΠΥΡΓΙ – ΜΕΣΤΑ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ


Άφιξη στο λιμάνι της Χίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αναχώρηση για επίσκεψη στο νότιο τμήμα του νησιού, τα γραφικά μαστιχοχώρια – διάσημα και μοναδικά στον κόσμο για τη παραγωγή μαστίχας. Συνεχίζουμε για το ΠΥΡΓΙ. Θα εντυπωσιαστείτε από την μοναδική αρχιτεκτονική των σπιτιών με τα ασπρόμαυρα γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στο νότιο τμήμα του νησιού με τα ΜΕΣΤΑ. Το σπουδαιότερο Χριστιανικό μνημείο του χωριού είναι ο Μικρός Ταξιάρχη, όπου και θα επισκεφθούμε για προσκύνημα. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο που συναντούμε στο εσωτερικό είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης, του οποίου η κατασκευή χρειάστηκε 33 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Το χωριό είναι γνωστό για τον μεσαιωνικό οικισμό, χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα ενωμένα σπίτια και τη μια μοναδική είσοδος και έξοδος για όλο το χωριό. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, γνωστό από τη σφαγή της Χίου το 1822 όταν οι Τούρκοι έσφαξαν ζωντανούς πάνω από 2,500 Χιώτες Μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Στο δάπεδο του μοναστηριού διακρίνονται μέχρι και σήμερα τα ίχνη της φωτιάς και του αίματος. Σε ειδικές προθήκες φυλάσσονται με ευλάβεια τα οστά των Μαρτύρων, τα οποία προκαλούν μεγάλη συγκίνηση στους επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Mesta

ΝΕΑ ΜΟΝΗ – ΑΝΑΒΑΤΑ


Μετά το πρόγευμα μας επίσκεψη στο περίφημο μοναστήρι της Νέας Μονής με τα μοναδικά ψηφιδωτά, έργα Κωνσταντινουπολιτών αγιογράφων. Θα θαυμάσουμε αξιόλογα κειμήλια, χειρόγραφα και εικόνες. Επίσης θα θαυμάσουμε το περίφημο τέμπλο της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε για ΑΝΑΒΑΤΑ, με χαραγμένες έντονα τις μνήμες από την εποχή της Τουρκοκρατίας, συναντούμε ένα παλιό διατηρητέο καστροχώρι, το οποίο σήμερα έχει μόνο 5 κατοίκους. Συνεχίζουμε για τα Αρμόλια, ένα χωριό με μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική. Επιστροφή στην πόλη της Χίου και στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Monastery of Nea Moni

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ


Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου. Εδώ χειροτονήθηκε διάκονος ο Αγιος Νεκτάριος, του οποίου τα ιερά άμφια φυλάσσονται μέσα στον ναό. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ, μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας (135,000 τόμοι) και αναχώρηση για το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας στην Βολισσό, προστάτης και πολιούχος Αγία τής Χίου. Θα προσκυνήσουμε τον τόπο μαρτυρίου της Αγίας Μαρκέλλας από τον ίδιο τής τον πατέρα, το 1500 μ.Χ. Επιστροφή στην Χίο και ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στην πλούσια αγορά της γραφικής πόλης, γνωστή για τα προϊόντα μαστίχας, τα γλυκά κουταλιού, λικέρ και πολλά άλλα.
Saint Markella at Volissos

ΣΜΥΡΝΗ (Προαιρετική)


Μετά το πρόγευμα και με απαραίτητα τα διαβατήριά μας περνάμε με το καραβάκι στο ΤΣΕΣΜΕ. Συνεχίζουμε για ΣΜΥΡΝΗ. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στο «πολύχρωμο» παζάρι της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στην Χίο και στο ξενοδοχείο. Γεύμα. Διανυκτέρευση.
Smyrni

ΧΙΟΣ – ΑΘΗΝΑ


Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Χίου απ’ όπου θα αναχωρήσουμε για τον Πειραιά.
Περιλαμβάνονται
 • Εισιτήρια πλοίων Πειραιάς – Χίος – Πειραιάς σε οικονομική Θέση
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
 • Πρόγευμα καθημερινά (4 προγεύματα)
 • Μεταφορές, εκδρομές με τοπικό πούλμαν ως αναλυτικό πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα της εκδρομής

Βλέπετε Εξαήμερο Προσκύνημα στην Χίο, ανανεώθηκε στις 02/10/2022.