Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Επταήμερο Προσκύνημα στην Πελοπόννησο


Monemvasia

Προσκύνημα στην μεγαλύτερη χερσόνησο της Ελλάδας

Ιστορικά μοναστήρια σκαρφαλωμένα σε απόκρημνα βράχια και αναρίθμητοι βυζαντινοί ναοί χτισμένοι μέσα σε γραφικούς οικισμούς και κάστρα, μαρτυρούν έναν τόπο με πλούσια ιστορία και χριστιανική παράδοση. Οι θρησκευτικοί προορισμοί της Πελοποννήσου δίχως άλλο σαγηνεύουν τον προσκυνητή. Ανάμεσά τους οι καστροπολιτείες του Μυστρά και της Μονεμβασιάς, οι ιστορικές μονές της Αχαΐας και της Αρκαδίας, τα απόμερα ξωκλήσια της Μάνης και οι Βυζαντινές εκκλησιές του γραφικού Ναυπλίου.
Επόμενο Προσκύνημα στη Πελοπόννησο: 3η εβδομάδα του Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ενότητα Πακέτο Εκδρομής.

 • Αθήνα, Μυκήνες, ΝαύπλιοΗμέρα 1
 • Ναύπλιο, Τρίπολη, Δημητσάνα, Βάστα, ΣπάρτηΗμέρα 2
 • Μαλεβή, Έλωνα, Μυστράς, Μονεμβασία, ΣπάρτηΗμέρα 3
 • Σπάρτη, Γύθειο, Σπηλαία Δυρού, ΚαλαμάταΗμέρα 4
 • Καλαμάτα, Μεθώνη, Πύλος, ΟλυμπίαΗμέρα 5
 • Ολυμπία, ΠάτραΗμέρα 6
 • Πάτρα, Καλάβρυτα, Αγία Λαύρα, ΑθήναΗμέρα 7

ΑΘΗΝΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό το ΝΑΥΠΛΙΟ. Στάση για καφέ στον ΙΣΘΜΟ της Κορίνθου. Περνάμε από ΝΕΜΕΑ, όπου λάμβαναν μέρος οι πανελλήνιοι αγώνες, τα Νέμεα και όπου ο Ηρακλής σκότωσε το φοβερό λιοντάρι της περιοχής. Συνεχίζουμε για ΜΥΚΗΝΕΣ. Επίσκεψη στην Ακρόπολη, η οποία ήταν τα Ανάκτορο του Αγαμέμνονα. Θα θαυμάσουμε τα Κυκλώπια Τείχη με την Πύλη των Λεόντων και τον τάφο του Ατρέα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για ΝΑΥΠΛΙΟ. Επίσκεψη στο φρούριο Παλαμήδι, το οποίο μετά την Επανάσταση χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, στην οποία το 1833 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος 11 μήνες αργότερα, έπειτα από χάρη του βασιλιά Όθωνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για περίπατο στην πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας. Στο Ναύπλιο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά αξιόλογα αξιοθέατα, όπως την Πλατεία Συντάγματος – πλατεία του πλατάνου κατά την πρώτη Επανάσταση – όπου θα συναντήσουμε το Βουλευτικό, την πρώτη Ελληνική Βουλή και πρωτύτερα τουρκικό τζαμί.

Mycenae

Nafplio
Ήταν το ένα από τα δύο σώματα – το άλλο ήταν το Εκτελεστικό – τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, το 1822. Το Βουλευτικό αποτελούσαν εκπρόσωποι των επαρχιών με θητεία ενός χρόνου. Το 1828 αντικαταστάθηκε από το Πανελλήνιο επί Καποδίστρια. Επίσης μπορείτε να δείτε το μνημείο του Φαβιέρου, προς τιμήν των Γάλλων που έπεσαν για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, το Σχολείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κυβερνείο και την Εθνική Τράπεζα. Χαθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης και ανακαλύψτε μοναδικές γωνιές με τα γραφικά μαγαζάκια λαϊκής τέχνης και τις δεκάδες παραδοσιακές ταβέρνες. Εάν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος θα επισκεφθούμε το απέναντι νησάκι με το ομώνυμο κάστρο ΜΠΟΥΡΤΖΙ.

Dimitsana

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΑΣΤΑ – ΣΠΑΡΤΗ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για ΤΡΙΠΟΛΗ. Σύντομη στάση και αναχώρηση για ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Διασχίζουμε την ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, κτισμένη πάνω σε φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Άφιξη στην ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ και επίσκεψη στο ΥΔΡΟΜΟΥΣΕΙΟ (ατομικά έξοδα). Προσκύνημα στη Νέα Μονή Φιλοσόφου και επίσκεψη στο Κρυφό Σχολειό, όπου φοίτησαν ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ καί ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Θα επισκεφθούμε και την βιβλιοθήκη της Δημητσάνας όπου φυλάσσονται πατριαρχικά ευαγγέλια, χειρόγραφα, κώδικες, η σφραγίδα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και η λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Στάση για γεύμα στην ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και αναχώρηση για ΒΑΣΤΑ. Προσκύνημα στον μικρό λιθόκτιστο, μικρών διαστάσεων ναό, αφιερωμένο στην Αγία Θεοδώρα. Το θαυμαστό είναι ότι ενώ στην πέτρινη σκεπή δεν υπάρχει ίχνος χώματος, έχουν φυτρώσει 17 τεράστια σε ύψος και όγκο δέντρα, των οποίων οι ρίζες δεν φαίνονται πουθενά. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την πρωτεύουσα της Λακωνίας, την ΣΠΑΡΤΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΜΑΛΕΒΗ – ΕΛΩΝΑ – ΜΥΣΤΡΑ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΣΠΑΡΤΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στο ιερό βουνό του ΠΑΡΝΩΝΑ. Επίσκεψη στην αρχαιότερη Μονή που κτίστηκε στο βουνό, στην ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ. Προσκύνημα στο μοναστήρι, το οποίο ιδρύθηκε το 1116, όπου και φυλάσσεται η εικόνα της Θεοτόκου (από το 1964 μυροβλύζει), έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου παρ’ ότι είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Παναγίας. Στην συνέχεια θα μεταβούμε σε άλλο μοναστήρι του Πάρνωνα, κοντά στο Λεωνίδιο, στην Παναγία Έλωνα. Η Μονή ιδρύθηκε το 1300 για να στεγάσει την εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά. Από το 1972 είναι γυναικείο μοναστήρι κάι τιμάται η Κοίμηση της Παναγίας. Επιστροφή στην Σπάρτη για φαγητό. Επίσκεψη στην μοναδική Βυζαντινή πολιτεία του ΜΥΣΤΡΑ του 14ου και 15ου αιώνα. Ήταν η πρωτεύουσα του Βυζαντινού, Τουρκικού και Βενετσιάνικου Μόριά, με χαρακτηριστικό τα ερειπωμένα σπίτια – φαντάσματα, τα ανάκτορα και τις μοναδικές εκκλησίες.

Mystras

Monemvasia
Κάποιες από αυτές είναι η Περιβλέπτου 14ου αιώνα, η Παντάνασσα 15ου αιώνα, η Ευαγγελίστρια 14ου αιώνα, των Αγίων Θεοδώρων 13ου αιώνα και ο Άγιος Νικόλαος 17ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο και στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τον Ταΰγετο για να φθάσουμε στην ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της ιδιαίτερης πατρίδας του Γιάννη Ρίτσου, θα δούμε το σπίτι του και θα επισκεφθούμε τις Βυζαντινές εκκλησίες και τα τείχη της πόλης. Γευθείτε τα περίφημα αμυγδαλωτά και δοκιμάστε το τοπικό γνωστό κρασί Μαλβάζια. Επιστροφή στη Σπάρτη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣΠΑΡΤΗ – ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα Σπήλαια Δυρού. Στάση στο ΓΥΘΕΙΟ. Με ατομικά έξοδα θα επισκεφθούμε την Αλεπότρυπα, το Καταφύγι και τη Γλυφάδα. Είναι από τα ωραιότερα στον κόσμο με πλουσιότατο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Εντυπωσιακός είναι ο πλούσιος φυσικός διάκοσμος με τις αίθουσες του θρόνου, τον Γολγοθά, τα ροζ παραπετάσματα, τις ουρές της αλεπούς, τη χρυσή βροχή, τις μέδουσες και πολλά ακόμα που θα συναντήσουμε στην χερσαία και λιμναία περιήγησή μας σε έναν υπόγειο ποταμό μήκους 1600 μέτρων. Γεύμα σε παραλιακή περιοχή του Ταΰγετου και αναχώρηση για ΚΑΛΑΜΑΤΑ με στάση στα ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ. Άφιξη στην Καλαμάτα και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Gythio

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ – ΠΥΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Προσκύνημα στο ναό της Παναγίας της Υπαπαντής και της Μονής Καλογραιών. Συνεχίζουμε για ΜΕΘΩΝΗ. Σύντομη στάση και εν συνεχεία άφιξη στην γραφική ΠΥΛΟ, την όμορφη κωμόπολη που είναι κτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου, ένα από τα γραφικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου. Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1827, με τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο και τις ενωμένες δυνάμεις της Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας στάθηκε η αφορμή για την υπογραφή ελευθερίας της Ελλάδας. Στάση για φαγητό στην πλατεία 3 Συμμάχων. Στο νέο κάστρο στο λιμάνι υπάρχει ένα μικρό μουσείο με αναπαράσταση της περίφημης Ναυμαχίας. Στην Πύλο, τόπο καταγωγής του Νέστορα, θα επισκεφθούμε τα ερείπια του ανακτόρου του, όπου θα δούμε ενδιαφέροντα κτίσματα και 50 πινακίδες με γραμμική γραφή Α. Αναχώρηση από την Πύλο και μέσω ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ καταλήγουμε στην ΟΛΥΜΠΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Pylos

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας. Γεύμα στον ΠΥΡΓΟ και περνώντας από ΛΕΧΑΙΝΑ, ΜΑΝΟΛΑΔΑ, ΛΑΠΑ φθάνουμε στο οινοποιείο ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ. Επίσκεψη, ξενάγηση και δοκιμή της μοναδικής Μαυροδάφνης. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στον ναό του πολιούχου της πόλης των Πατρών, Αγίου Ανδρέα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Olympia

ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΟΣΙΟΣ ΠΟΤΑΠΙΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ στο ΑΙΓΙΟ. Προσκύνημα και μετάβαση στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Επίσκεψη στον Τόπο Μαρτυρίου της πόλης πάνω στην ελατόφυτη πλαγιά του Χελμού, όπου οι Γερμανοί στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτέλεσαν όλους τους άνδρες του χωριού και έκαψαν την ιστορική πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ, στην εκκλησία της οποίας υψώθηκε το 1821 από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό το ιστορικό λάβαρο της Επανάστασης στο παραπέτασμα της ωραίας Πύλης. Εκεί όρκισε τα παλικάρια σηματοδοτώντας την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Επίσκεψη στον χώρο με τα ιστορικά κειμήλια. Στην συνέχεια επίσκεψη και προσκύνημα στο Μεγάλο Σπήλαιο. Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα μοναστήρια της Ελλάδας. Σκαρφαλωμένο πάνω στα Αροάνια Όρη, μέσα σε ένα τεράστιο σπήλαιο βρίσκεται το μοναστήρι.

Agia Lavra

Panagia Plataniotissa
Στο εσωτερικό του φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας που κρατάει τον Χριστό στα δεξιά της. Φτιαγμένη από κερί και μαστίχα είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επίσης, στο εσωτερικό του μοναστηριού υπάρχει πλουσιότατη συλλογή σπάνιων κειμηλίων, ιερών εικόνων, αγίων λειψάνων, σταυρών χρυσόβουλων, κεντητών εικόνων και ιερατικών αμφίων. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Σπήλαιο των Λιμνών. Με ατομικά έξοδα θα επισκεφθούμε τον μοναδικό χώρο με τις συγκοινωνούσες λίμνες. Στη συνέχεια άφιξη στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ, όπου θα προσκυνήσουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΤΡΙΣΣΑ και στα Γεράνια Όρη θα επισκεφθούμε το ασκητήριο του Οσίου Παταπίου, του οποίου το σκήνωμα ανακαλύφθηκε μέσα στα κοιλώματα του σπηλαίου το 1904. Προσκύνημα στο Βυζαντινό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.

Τιμές
 • Από Ευρώ 880 ανά άτομο για 7 ημέρες Οι τιμές βασίζονται σε ένα μέσο όρο των 20 ατόμων, με διαμονή σε ξενοδοχείο 4*, με πρωινό και συμπεριλαμβάνουν εκδρομές και μεταφορές, όπως αναφέρεται παρακάτω. Λεπτομερείς τιμές για μεγαλύτερα ή μικρότερα γκρούπ είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.
 • Ημερομηνίες3η εβδομάδα του Ιουνίου
 • Τιμή Δίκλινου ΔωατίουEURO 880
 • Τιμή Μονόκλινου ΔωατίουEURO 1060
 • Νύχτες6 (1 στο Ναύπλιο, 2 στην Σπάρτη, 1 στην Καλαμάτα, 1 στην Ολυμπία, 1 στην Πάτρα)
 • Eπιπλέον Νύχτα στην ΑθήναEURO 65 ανά άτομο σε Δίκλινο / EURO 90 ανά άτομο σε Μονόκλινο

Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχεία
 • Πρόγευμα καθημερινά
 • Εκδρομές- περιηγήσεις- ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα της εκδρομής


Βλέπετε Επταήμερο Προσκύνημα στην Πελοπόννησο, ανανεώθηκε στις 16/10/2021.