Προσφερονται Ειδικές Τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Μονοήμερο Προσκύνημα στην Αργολίδα


Argolis

Απολαύστε τη χερσόνησο της Αργολίδας


Εξερευνήστε με τον ξεναγό σας τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Μυκηνών, ενός σημαντικού κέντρου του ελληνικού πολιτισμού από το 1600 π.Χ. έως το 1100 π.Χ. και τον αρχαιολογικό θησαυρό της Επιδαύρου. Ακολουθήστε τα βήματα των αρχαίων Ελλήνων σε αυτή τη συναρπαστική ολοήμερη εκδρομή.

  • Διώρυγα Κορίνθου
  • Αρχαίες Μυκήνες
  • Ναύπλιο
  • Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αρχαίες Μυκήνες


Αναχωρούμε από τον τερματικό σταθμό μας μέσω της παραλιακής Εθνικής οδού για τη στρατηγικής σημασίας Διώρυγα της Κορίνθου (σύντομη στάση). Μετά τη Διώρυγα της Κορίνθου, εισερχόμαστε στην περιοχή της Αργολίδας, τη χώρα των Χρυσών Μυκηνών του Ομήρου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι Μυκήνες, που χρονολογούνται από τον δεύτερο αιώνα π.Χ., ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού και ένα στρατιωτικό προπύργιο που κυριαρχούσε σε μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα. Θα δούμε τα Κυκλώπεια Τείχη, την Πύλη του Λιονταριού, τους Βασιλικούς Τάφους, συμπεριλαμβανομένου του Αγαμέμνονα Κλυταιμνήστρας, και το Θησαυροφυλάκιο του Ατρέα, μία υπέροχη δομή του 14ου αιώνα π.Χ.
Ancient Mycenae
Epidaurus

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στη συνέχεια, θα υπάρξει (προαιρετικά) παραδοσιακό ελληνικό γεύμα σε κοντινό εστιατόριο. Στη συνέχεια, κάνουμε στάση στο πανέμορφο λιμάνι του Ναυπλίου, της πρώτης πρωτεύουσας της σύγχρονης Ελλάδας με το ενετικό φρούριο Παλαμίδι και το οχυρωμένο νησάκι Μπούρτζι. Συνεχίζουμε για Επίδαυρο και επισκεπτόμαστε το αρχαίο θέατρο. Το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO φημίζεται ότι είναι η γενέτειρα του γιου του Απόλλωνα, Ασκληπιού, και ήταν το πιο διάσημο θεραπευτικό κέντρο του κλασικού κόσμου. Η Επίδαυρος είναι ίσως πιο διάσημη για το θέατρό της, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κλασικά ελληνικά θέατρα που χρησιμοποιείται έως και σήμερα λόγω της εκπληκτικής ακουστικής του. Επιστρέφουμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.
Περιλαμβάνοται
  • Περιήγηση με πολυτελές λεωφορείο
  • Συνοδός/Ξεναγός
  • Εισιτήρια εισόδων
  • WiFi εντός λεωφορείου
  • Φόροι
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φιλοδωρήματα (προαιρετικά)
  • Αναψυκτικά και ποτά
Προγραμματισμένες Περιηγήσεις
  • Από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο 2025: Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο
  • Αναχώρηση 08.30 – Επιστροφή 19.00 περίπου
Τιμές
  • Κατ’άτομο110.00€ (χωρίς γεύμα)
  • Κατ’άτομο125.00€ (με γεύμα στο Ναύπλιο)

Βλέπετε Μονοήμερο Προσκύνημα στην Αργολίδα, τελευταία ενημέρωση στις 23/05/2025.