Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Μονοήμερο Προσκύνημα στην Κορινθία


Kalavryta

Κορινθία, το μυστικό στολίδι

Ένας προορισμός σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, πότε με φόντο τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, πότε με τον ονειρικό Κάμπο του Φενεού, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, η ορεινή Κορινθία είναι μοναδική επιλογή κατάλληλη ακόμη και για μονοήμερη.

  • Τρίκαλα, ΚαλάβρυταΗμέρα 1

Τρίκαλα – Καλάβρυτα

Αναχώρηση το πρωί για ορεινή Κορινθία. Επίσκεψη στα γραφικά Τρίκαλα πάνω στην Ζήρια. Στα άνω Τρίκαλα θα προσκυνήσουμε το ιστορικό γυναικείο μοναστήρι Αγίου Βλασίου σε υψόμετρο 1400 μέτρων. Η Μονή είναι του 17ου αιώνα ενώ το 1918 προσετέθη γυναικωνίτης και από το 1928 αναγνωρίστηκε ως γυναικείο. Προσκύνημα στον Όσιο Πατάπιο στα Γεράνια Όρη, στο ασκητήριο του Οσίου που στα 1904 ανακαλύφθηκε το σκήνωμα του μέσα στα κυκλώματα, Σπηλαίου. Προσκύνημα στον Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Αναχωρούμε για προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής. Στην συνέχεια Καλάβρυτα. Επίσκεψη τόπου Μαρτυρίου, της ιστορικής πόλης. Γεύμα (προαιρετικά).

Saint Vlasios

Agia Lavra
Το απόγευμα επίσκεψη Αγ. Λαύρας στην εκκλησία που υψώθη το 1821 από τον Παλαιό Πατρών Γερμανό το ιστορικό λάβαρο προπέτασμα της ωραίας Πόλης. Επίσκεψη στον χώρο με τα ιστορικά κειμήλια. Στην συνέχεια επίσκεψη και προσκύνημα του Μεγάλου Σπηλαίου. Ένα από τα παλαιότερα και αξιολογότερα μοναστήρια της Ελλάδος πάνω στα Αροάγια, μέσα σε ένα τεράστιο Σπήλαιο. Μέσα φυλάσσεται η εικόνα φτιαγμένη από κερί και μαστίχα, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά καθώς και πλουσιότατη συλλογή σπανίων κειμηλίων, ιερών εικόνων άγιων λείψανων, χρυσοβούλων σιγιλίων κλπ. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Included
  • Μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Not Included
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Γεύματα, φιλοδωρήματα
  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό


Βλέπετε Μονοήμερο Προσκύνημα στην Κορινθία, ανανεώθηκε στις 16/10/2021.