Προσφερονται Ειδικές Τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!
Μονοήμερο Προσκύνημα στην Αρχαία Κορινθία

Κόρινθος, το μυστικό στολίδι
Ένας προορισμός σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Με υπέροχη φύση, μυθολογική αύρα και μικρά μονοπάτια γεμάτα εικόνες, ενίοτε με φόντο τη Ζήρεια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο ή τον ονειρεμένο Κάμπο του Φενεού, καλή ποιότητα κρέατος και καλή τουριστική υποδομή, η Αρχαία Κορινθία είναι ιδανική επιλογή, κατάλληλη έστω και για μια μέρα.
- Διώρυγα Κορίνθου
- Αρχαία Πόλη της Κορίνθου
- Αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών
Διώρυγα Κορίνθου
Αφήνουμε την Αθήνα και κατυεθυνόμαστε νοτιοδυτικά μέχρι να φτάσουμε στη Διώρυγα της Κορίνθου που συνδέει το Αιγαίο με το Ιόνιο Πέλαγος (σύντομη στάση). Η κεντρική γέφυρα προσφέρει μια μοναδική θέα αυτής της μνημειακής κοπής που ξεκίνησε ως σκέψη κατά τα κλασικά χρόνια και τελικά ολοκληρώθηκε το 1893. Αν και είναι αδιάβατο για μεγάλα πλοία, μερικά μικρότερα, τουριστικά πλοία συχνά διασχίζουν το κανάλι καθώς είναι ένα όμορφο αξιοθέατο.


Επισκεπτόμαστε την αρχαία πόλη της Κορίνθου όπου έζησε ο Άγιος Παύλος, μαζί με τον Ακύλα και την Πρίσκιλλα, και κήρυττε για δύο χρόνια πριν φύγει για την Έφεσο. Θα κάνουμε μια βόλτα στα ερείπια της πόλης, που περιλαμβάνουν την Αγορά και τον Ναό του Απόλλωνα (6ος αιώνας π.Χ.) που δείχνουν ξεκάθαρα πόσο πλούσια και σημαντική ήταν η Κόρινθος στα αρχαία χρόνια. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών, όπου ο Άγιος Παύλος ξεκίνησε για να συνεχίσει τα κηρύγματά του στη Ρώμη και την Έφεσο. Επιστρέφουμε στην Αθήνα εγκαίρως για μεσημεριανό γεύμα.
Περιλαμβάνονται
- Συνοδός/Ξεναγός
- Μετακίνηση με σύγχρονο λεωφορείο
Δεν περιλαμβάνονται
- Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Προγραμματισμένες Περιηγήσεις
- Από 21 Απριλίου έως 20 Οκτωβρίου 2025: Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή
- Αναχώρηση 08.45 – Επιστροφή 14.00 περίπου
Τιμές
- Κατ’άτομο76.00€
Βλέπετε Μονοήμερο Προσκύνημα στην Αρχαία Κορινθία, τελευταία ενημέρωση στις 23/05/2025.