Προσφερονται Ειδικές Τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Τετραήμερο Προσκύνημα στην Πάρο και στη Νάξο


Paros

Πάρος


Τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας μετρά η Πάρος. Ίωνες και Αιολείς άποικοι, Ενετοί κατακτητές, Βυζαντινοί, πειρατές, όλοι όσοι πάτησαν τα χώματα της άφησαν το στίγμα τους, τα αρχιτεκτονήματα τους, τα σημάδια του πολιτισμού τους, σ’ ένα μοναδικό πάντρεμα από διαφορετικές κουλτούρες, οι οποίες έχουν αφομοιωθεί εξαιρετικά σε μία. Μια κουλτούρα με την οποία ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στο λιμάνι της Παροικιάς.

Νάξος


Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Εκτός από το λάδι της εξαιρετικής ποιότητας είναι και το κρασί αλλά και τα μάρμαρά της.

 • Πειραιάς, ΠάροςΗμέρα 1
 • Εκατονταπυλιανή, Ζωοδόχος Πηγή, Λογγοβάρδας, Θάψανα, ΛεύκεςΗμέρα 2
 • ΝάξοςΗμέρα 3
 • Πάρος, ΠειραιάςΗμέρα 4

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΡΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Επιβίβαση στο πρωινό δρομολόγιο Blue Star και αναχώρηση για την Πάρο, το ελκυστικό νησί των Κυκλάδων με την πλούσια ιστορία που ξέρει να μαγεύει. Άφιξη στην Πάρο και ξεκινάμε τον γύρο του νησιού. Θα αναχωρήσουμε για Γλυσίδια προς επίσκεψη Μονής Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου. Μονή που ιδρύθηκε τον 17° αιώνα από ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Ν. Μαυρογέννη. Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Θησαυρός της Μονής τα λείψανα του χαρισματικού γέροντα Αρσενίου. Εορτάζει 31 Ιανουαρίου και 18 Αυγούστου στην ανακομιδή των λείψανών του. Γυναικείο μοναστήρι.
Monastery of Christou Dasous
Paros
Συνεχίζουμε τον γύρο του νησιού με Αλυκή, Πίσω Λιβάδι, Μάρπησσα, Πρόδρομος, Νάουσα, Λίμνες (από τις πιο εντυπωσιακές στην Ελλάδα), Κολυμπήθρες-χρυσαφένια αμμουδιά. Παραμονή για γεύμα. Άφιξη στην Παροικιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περπατήστε στο γραφικό χωριουδάκι με τα στενά ελικοειδή δρομάκια και σπίτια λευκά και χαρούμενα στολισμένα με λουλούδια. Παριανή θαλασσινή βραδιά 20-27 Ιουλίου με χορούς, ομιλίες, ιστορίες κτλ.
Paros, Ekatontapyliani

ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ – ΛΟΓΓΟ ΒΑΡΔΑΣ – ΘΑΨΑΝΑ – ΛΕΥΚΕΣ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για προσκύνημα στην Εκατονταπυλιανή εκκλησία του 4ου αιώνα, κτισμένη από την Αγ. Ελένη σε έκφραση ευγνωμοσύνης για την σωτηρία της από την σφοδρή θαλασσοταραχή όταν πήγαινε στα Ιεροσόλυμα. Σ’ ένα κελί στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο. Ο Ναός αυτός της Παναγίας είναι το αρχαιότερο χριστιανικό μνημείο της οικουμένης. Συνεχίζουμε για την Μονή Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας του 1657. Ο ναός έχει ρυθμό βασιλικής με Τρούλο. Είναι σταυροπηγιακή και διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη. Η Μονή αναστηλώθηκε μέσα του 19ου αιώνα. Είναι ανδρικό μοναστή άβατο για γυναίκες.
Μετά θα επισκεφθούμε την Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στ περιοχή Θαψανών. Είναι ένα σχετικά νέο μοναστήρι, 1939. Εορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου και την Υπαπαντή του Κυρίου στις 2 Φεβρουάριου. Έχει δύο παρεκκλήσια του Αγ. Νεκταρίου και Αγ. Ειρήνης, στο γραφικό παραδοσιακό οικισμό ΛΕΥΚΕΣ, το ωραιότερο χωριό του νησιού σ’ ένα αμφιθέατρο από λόφους με πλακώματα. Προσκύνημα στην εκκλησία Αγ. Τριάδος, χτισμένη από παριανό μάρμαρο. Παραμονή- γεύμα.
Lefkes

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Νάξο. Φθάνοντας θα εντυπωσιαστούμε από το κάστρο στην κορυφή του λόφου, το ερειπωμένο βενετσιάνικο αρχοντικό Μπαρόζι με πύργο. Κοντά η καθολική Εκκλησία της Παναγίας του 13ου αιώνα, η λατινική Μητρόπολη. Κοντά η σχολή Καλογραιών. Το αρχαιολογικό μουσείο στεγάζεται στο ενετικό κτίριο της Σχολής των Φρερήδων με ενδιαφέρουσα συλλογή με κυκλαδικά ευρήματα, αγγεία και ειδώλια από το 2400 π.Χ. Σε ξεχωριστή αίθουσα επιβλητικός κούρος. Ο Ναός του Απόλλωνα πάνω στο νησάκι Παλάτια ενώνεται με μόλο με την πόλη, ανήκει στον 6° αιώνα και είναι από τα πιο επιβλητικά μνημεία της αρχαιότητας. Σώζεται η τεράστια ογκολιθική πόλη και όλο το μαρμάρινο περίγραμμα του. Μέσα στην πόλη αξίζει να επισκεφθούμε την εκκλησία Χρυσοπολίτισσας και την μητρόπολη της Νάξου με το περίφημο τέμπλο και τις αγιογραφίες της. Κοντά στην πόλη είναι η Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου. Είναι του 15ου αιώνα κεραμοσκεπής βασιλική χωρίς τρούλο, αφιερωμένη στον Αγ. Ιωάννη Χρυσόστομο. Εορτάζει 13 Νοεμβρίου. Το τέμπλο 16ου και στον πύργο του Αγ. Νικολάου υπάρχει ναΐσκος του Αγίου και κελιά μοναχών.
Naxos
Filoti
Συνεχίζουμε για ΧΑΛΚΕΙΟ (Τραγαία) το πιο σημαντικό χωριό του νησιού. Προσκύνημα στην εκκλησία της Παναγίας της Δροσιάνης, διακοσμημένη με δύο στρώματα τοιχογραφίες. Στο χωριό Φιλότι θα θαυμάσουμε σπουδαίους Ενετικούς πύργους και ενετικές εκκλησίες που υπάρχουν και στα γύρω χωριά Δαμαριώνα, Μονή Χείμαρο. Μέσα από καταπράσινες ρεματιές και βοσκότοπους, νερά τρεχούμενα, φθάνουμε στην ΑΠΕΙΡΑΝΘΟ. Παράξενο χωριουδάκι όπου ορθώνονται πολλοί πύργοι στους οποίους κατέφευγαν οι κάτοικοι όταν έκαναν επιδρομές οι Σαρακηνοί πειρατές. Μπορεί να συναντήσουμε γέροντες να φορούν την τοπική φορεσιά. Στους δύο πύργους Βενετσιάνων αρχόντων θα δούμε τα λιοντάρια Αγ. Μάρκου στις πόρτες τους. Προσκύνημα στην εκκλησία Παναγίας της Απειραθίτισσας. Θα θαυμάσουμε το μαρμάρινο, σκαλιστό τέμπλο και τις εικόνες σπάνιας μεταβυζαντινής τέχνης.
Θα συνεχίσουμε για τον Απόλλωνα, ένα γραφικό χωριό της Β ακτής στην τοποθεσία αρχαίας πόλης και ναό αφιερωμένο στον Απόλλωνα. Από το χωριό θα έχουμε μαγευτική θέα προς την ακτή με τους βράχους. Αν ο δρόμος είναι καλός, προσκύνημα σ’ ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Νάξου, την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου κοντά στο χωριό Χίλιες Βρύσες. Είναι δίκλιτη βασιλική και από το 1585 είναι Σταυροπηγιακή. Το 1961 εκλάπη η μικρή εικόνα της Θεοτόκου, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά που έφεραν από την Μ. Ασία. Υπάρχει άλλη εικόνα της Θεοτόκου του 1600. Λειτουργούσε κρυφό σχολείο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Επιτάφιος της Παναγίας του 1600. Είναι ανδρικό μοναστήρι. Επιστροφή στη Νάξο. Ελεύθερος χρόνος για τις αγορές μας. (λικέρ κίτρου, γλυκά κουταλιού, τυροκομικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης αξίζουν τις αγορές μας). Επιστροφή στην Πάρο. Διανυκτέρευση.
Naxos, Chora

ΠΑΡΟΣ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ


Χρόνος ελεύθερος μέχρι την επιβίβαση μας στο πλοίο και επιστροφή στον Πειραιά.
Paros
Περιλαμβάνονται
 • Εισιτήρια πλοίων Πειραιάς – Πάρος, Πάρος – Νάξος – Πάρος, Πάρος – Πειραιάς σε οικονομική θέση
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Πάρο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
 • Πρόγευμα καθημερινά (3 προγεύματα)
 • Μεταφορές, εκδρομές με τοπικό πούλμαν ως αναλυτικό πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Βλέπετε Τετραήμερο Προσκύνημα στην Πάρο και στη Νάξο, τελευταία ενημέρωση στις 02/10/2023.