Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Τετραήμερο Προσκύνημα στην Κεφαλονιά


Assos Village, Kefalonia

Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο και το πιο ορεινό νησί των Επτανήσων. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, βόρεια της Ζακύνθου και νότια της Λευκάδας. Θεωρείται, σύμφωνα με πρόσφατα ιστορικά στοιχεία, να είναι αυτή η Ιθάκη του Ομήρου με την οποία έχουν ασχοληθεί τόσοι πολλοί μελετητές.

 • Αθήνα, Κεφαλονιά, Μονή Αγίου ΑνδρέαΗμέρα 1
 • Βόρεια ΚεφαλονιάΗμέρα 2
 • Αργοστόλι, ΣάμηΗμέρα 3
 • Κεφαλονιά, ΑθήναΗμέρα 4

Αθήνα – Κεφαλονιά – Μονή Αγίου Ανδρέα

Αναχώρηση το πρωί για την Κυλλήνη με ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο Ferry boat. Αναχώρηση για τον Πόρο της Κεφαλονιάς. Άφιξη, και άμεση αναχώρηση για τη μονή του Αγίου Ανδρέα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και το εκκλησιαστικό μουσείο. Στη μονή φυλάσσεται το δεξιό πόδι τού Αγίου. Στη συνέχεια θα πάμε στο Μαρκόπουλο στην εκκλησία της Παναγίας όπου στις 15 Αυγούστου κάθε χρόνο εμφανίζονται τα φίδια της Παναγίας όπως τα ονομάζουν οι πιστοί. Μέσα από τα χωριά Περατάτα και Μεταξάτα, θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Saint Andrew Monastery

Fiskardo

Βόρεια Κεφαλονιά

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Βόρεια Κεφαλονιά. Ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή, μέσα από καταπράσινες περιοχές και γραφικά χωριά, υπέροχες παραλίες στον ΜΥΡΤΟ, την ΑΣΣΟ που είναι ένα από τα γοητευτικότερα παραθαλάσσια κομμάτια του νησιού, θα φθάσουμε στην μικρή κωμόπολη ΦΙΣΚΑΡΔΟ. Όλη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα για την μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής των σπιτιών της. Χρόνος για φαγητό. Από εδώ υπάρχει δυνατότητα να γίνει προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη. Γυρίζουμε πίσω και ξεκινάμε την επίσκεψη μας στο ΛΗΞΟΥΡΙ. Σημαντική πόλη του νησιού με παραδοσιακά σπίτια, όμορφες πλατείες, γραφικά καφενεία και αξιόλογες εκκλησίες. Σημαντικές οι δυο βιβλιοθήκες Ιακωβάτσιο και Πετρίτσιο, με συλλογές από άμφια και σπάνια Βιβλία. Θα δούμε επίσης το χάλκινο άγαλμα του σατυρικού ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου, και την εκκλησία του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Αργοστόλι – Σάμη

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στην I. Μ. Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού (ημέρα Εορτής του), όπου θα παρακολουθήσουμε την αρχιερατική Θεία λειτουργία. Επίσης θα δούμε και το σπήλαιο του. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης του Αργοστολιού όπως η γέφυρα των Άγγλων η λιμνοθάλασσα της ΛΕΒΑΘΩΣ, η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη. Επόμενος σταθμός η ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗ όπου θα επισκεφθούμε το σπήλαιο με τους κόκκινους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Drogarati Caves

Melissani Cave
Στην συνέχεια ο ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ με τα παράξενα γεωλογικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε για την Σάμη, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεφαλονιάς. Η Σάμη χαρακτηριζόταν σημαντική και ήταν η αξιολογότερη από τις τέσσερις Κεφαλληνιακές πόλεις της αρχαιότητας. Ερείπια των κάστρων της βρίσκονται ψηλά πάνω στους λόφους, καθώς και λείψανα της αρχαίας πόλης κάτω στον μόλο. Επίσκεψη αργότερα στην Αγία Ευφημία. Θα συνεχίσουμε για το αξιόλογο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη όπου μπορούμε να απολαύσουμε μια βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Κεφαλονιά – Αθήνα

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο λιμάνι του Πόρου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Κυλλήνη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στον Πειραιά.

Poros

Περιλαμβάνονται
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
 • Πρόγευμα καθημερινά (3 προγεύματα)
 • Τα εισιτήρια του ferry boat ΚΥΛΗΝΗ – ΠΟΡΟΣ – ΚΥΛΗΝΗ
 • Οι περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Ποτά και αναψυκτικά
 • Φιλοδωρήματα και ότι αναψέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο


Βλέπετε Τετραήμερο Προσκύνημα στην Κεφαλονιά, ανανεώθηκε στις 16/10/2021.