Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Τετραήμερο Προσκύνημα στη Πελοπόννησο


Methoni

Ταξίδι στην μεγαλύτερη χερσόνησο της Ελλάδας

Ιστορική, όμορφη, άγρια και ιδιόμορφη η Πελοπόννησος έχει πολλά να πει στην ψυχή του περιηγητή της. Αρχαία μνημεία, φυσικές καλλονές και υπέροχες ακτογραμμές δένουν γοητευτικά με τους ορεινούς όγκους και την τραχύτητα των τοπίων

 • Αθήνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα, ΤρίποληΗμέρα 1
 • Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστράς, Γύθειο, Σπήλαια Δυρού, ΚαλαμάταΗμέρα 2
 • Καλαμάτα, Μεθώνη, Φοινικούντα, Κορώνη, Πύλος, ΚαλαμάταΗμέρα 3
 • Καλαμάτα, Αγία Θεοδώρα, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, ΑθήναΗμέρα 4

Αθήνα – Βυτίνα – Στεμνίτσα – Τρίπολη

Αναχωρούμε με προορισμό την Τρίπολη. Θα κάνουμε στάση για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου. Συνεχίζουμε για το πιο φημισμένο ορεινό θέρετρο πάνω στο Μαίναλο, την Βυτίνα. Γεύμα και επίσκεψη στην Στεμνίτσα. Η Στεμνίτσα, που ονομάζεται και Υψούς, βρίσκεται 6 χιλ από τη Δημητσάνα στο δρόμο για την Τρίπολη, όπου φθάνουμε μετά από ακόμα 45 χιλ. Είναι ένα όμορφο χωριό, σε ύψος 1015 μ, σε μια πλαγιά του Όρους Μαίναλον. Η Στεμνίτσα υπήρξε, το καλοκαίρι του 1821, η πρωτεύουσα της απελευθερωμένης Ελλάδας. Κατά τη συνέλευση των Καλτεζών εκλέγεται έδρα της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας και το καλοκαίρι του 1821 συνέρχεται εκεί η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία. Κατά την Βυζαντινή περίοδο υπήρξε κέντρο κατασκευής καμπάνας και οι τεχνίτες της καλούνταν να δώσουν φωνή σε καμπαναριά σε όλη την Πελοπόννησο. Αφιξη στην Τρίπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Stemnitsa

Mystras

Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστράς – Γύθειο – Σπήλαια Δυρού – Καλαμάτα

Μετά το πρωινό αναχώρηση με προορισμό μας την Σπάρτη. Θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης και θα συνεχίσουμε για την μοναδική, Βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά του 14ου και του 15ου αιώνα. Πρωτεύουσα του Βυζαντινού τούρκικου και Βενετσιάνικου Μωριά με τα ερειπωμένα σπίτια-φαντάσματα, μοναδικές εκκλησίες και ανάκτορα. Συνεχίζουμε για Γύθειο και Σπήλαια Δυρού. Είναι από τα ωραιότερα σπήλαια του κόσμου, με πλουσιότατο διάκοσμο από χρωματιστούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Θα συνεχίσουμε και αφού διασχίσουμε την Μεσσηνιακή Μάνη θα καταλήξουμε στην όμορφη Καλαμάτα Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Καλαμάτα – Μεθώνη – Φοινικούντα – Κορώνη – Πύλος – Καλαμάτα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Κορώνη, ένα ήσυχο λιμανάκι στεφανωμένο από ένα επιβλητικό βενετσιάνικο και τούρκικο οχυρό. Σειρά έχει η Φοινικούντα, η οποία βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου στην Μεσσηνία μεταξύ της Μεθώνης και της Κορώνης. Η περιοχή είναι φημισμένη για τις εξαιρετικές της αμμουδερές παραλίες και τα ολοκάθαρα νερά των θαλασσών της. Στο χωριό έχετε την δυνατότητα να γευτείτε φρέσκο ψάρι και παραδοσιακές συνταγές του τόπου στις ταβέρνες οι οποίες εφάπτονται στην θάλασσα. Συνεχίζουμε για την Μεθώνη, μία μικρή πόλη πάνω σ’ ένα ακρωτήριο στην άκρη του οποίου υπάρχει ένα βενετσιάνικο φρούριο. Θα μας εντυπωσιάσει η άριστη κατάσταση και το μέγεθος του. Συνεχίζουμε για την Πύλο.

Koroni

Pylos
Η Πύλος είναι μια γραφική κωμόπολη στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Κτίστηκε το 1828 από το εκστρατευτικό σώμα του στρατηγού Maison. Στο κέντρο της έχει την πλατεία Τριών Ναυάρχων με το ομώνυμο μνημείο που ολοκληρώθηκε το 1933. Αριστερά και δεξιά του υπάρχουν δύο κανόνια, ένα Βενετσιάνικο και ένα Τούρκικο. Βρίσκεται σε εξαιρετική γεωγραφική θέση ενώ το λιμάνι της είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα λιμάνια του κόσμου. Επιστρέφοντας στην Καλαμάτα θα επισκεφθούμε το προσκύνημα στο Ναό της Παναγίας Υπαπαντής και Μονής Καλογραιών, που είναι κέντρο μεταξοβιοτεχνίας, όπου θα παρακολουθήσουμε τον Αρχιερατικό Εσπερινό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Καλαμάτα – Αγία Θεοδώρα – Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε και θα μεταβούμε στο Ναό της Υπαπαντής όπου θα παρακολουθήσουμε την ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και θα συνεχίσουμε για το χωριό Βάστα όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό προσκύνημα της Οσιας Θεοδώρας, η μνήμη της οποίας γιορτάζεται στις 11 Σεπτεμβρίου, μέρα του μαρτυρίου της. Αφού περάσουμε από την Μεγαλόπολη θα συνεχίσουμε για την Τρίπολη, πρωτεύουσα της Αρκαδίας, στο κέντρο της πόλης είναι η πλατεία Άρεως με την προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Tripoli

Περιλαμβάνονται
 • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό (1 στην Τρίπολη, 2 στην Καλαμάτα)
 • Τρία (3) δείπνα στην Καλαμάτα
 • Μεταφορές, εκδρομές ως αναλυτικό πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Έξοδα για την επίσκεψη στο Σπήλαιο Δυρού
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό


Βλέπετε Τετραήμερο Προσκύνημα στη Πελοπόννησο, ανανεώθηκε στις 12/08/2022.