Προσφερονται Ειδικές Τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Τετραήμερο Προσκύνημα στην Χίο


Chios

Ανακαλύψτε το όμορφο νησί της Χίου


Σε σχήμα μισοφέγγαρου, με το κοίλο μέρος του προς την πλευρά του Αιγαίου, η Χίος αποτελεί γέννημα ηφαιστειακής δράσης και οι πλαγιές της είναι κατάφυτες από ελαιώνες, φρουτόδενδρα, αμπέλια και, κύρια, μαστιχόδενδρα.

 • Αθήνα – ΧίοςΗμέρα 1
 • Νέα Μονή – ΑνάβαταΗμέρα 2
 • Μητροπολιτικός Ναός – Βιβλιοθήκη Κοραή – Αγία ΜαρκέλλαΗμέρα 3
 • ΣμύρνηΗμέρα 4

Αθήνα – Χίος – Πυργί – Μεστά – Μονή Αγίου Μηνά


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενίζέλος και αναχώρηση για ΧΙΟ. Άφιξη στη Χίο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αναχώρηση για επίσκεψη στο νότιο τμήμα του νησιού, τα γραφικά μαστιχοχώρια – διάσημα και μοναδικά στον κόσμο για τη παραγωγή μαστίχας. Συνεχίζουμε για το ΠΥΡΓΙ. Θα εντυπωσιαστείτε από την μοναδική αρχιτεκτονική των σπιτιών με τα ασπρόμαυρα γεωμετρικά σχήματα στους τοίχους. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στο νότιο τμήμα του νησιού με τα ΜΕΣΤΑ. Το σπουδαιότερο Χριστιανικό μνημείο του χωριού είναι ο Μικρός Ταξιάρχης, όπου και θα επισκεφθούμε για προσκύνημα.
Pyrgi
Mesta

Το ξυλόγλυπτο τέμπλο που συναντούμε στο εσωτερικό είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης, του οποίου η κατασκευή χρειάστηκε 33 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το χωριό είναι γνωστό για τον μεσαιωνικό οικισμό, χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα ενωμένα σπίτια και η μια μοναδική είσοδος και έξοδος για όλο το χωριό. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, γνωστό από τη σφαγή της Χίου το 1822 όταν οι Τούρκοι έσφαξαν ζωντανούς πάνω από 2,500 Χιώτες Μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Στο δάπεδο του μοναστηριού διακρίνονται μέχρι και σήμερα τα ίχνη της φωτιάς και του αίματος. Σε ειδικές προθήκες φυλάσσονται με ευλάβεια τα οστά των Μαρτύρων, τα οποία προκαλούν μεγάλη συγκίνηση στους επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Monastery of Nea Moni

Νέα Μονή – Ανάβατα


Μετά το πρόγευμά μας επίσκεψη στο περίφημο μοναστήρι της Νέας Μονής με τα μοναδικά ψηφιδωτά, έργα Κωνσταντινουπολιτών αγιογράφων. Θα θαυμάσουμε αξιόλογα κειμήλια, χειρόγραφα και εικόνες. Επίσης θα θαυμάσουμε το περίφημο τέμπλο της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε για ΑΝΑΒΑΤΑ, με χαραγμένες έντονα τις μνήμες από την εποχή της Τουρκοκρατίας, συναντούμε ένα παλιό διατηρητέο καστροχώρι, το οποίο σήμερα έχει μόνο 5 κατοίκους. Συνεχίζουμε για τα Αρμόλια, ένα χωριό με μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική. Επιστροφή στην πόλη της Χίου και στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μητροπολιτικός Ναός – Βιβλιοθήκη Κοραή – Αγία Μαρκέλλα


Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΟ ΝΑΟ των Αγίων Μηνά, Βίκτορος και Βικεντίου. Εδώ χειροτονήθηκε διάκονος ο Άγιος Νεκτάριος, του οποίου τα ιερά άμφια φυλάσσονται μέσα στον ναό. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ, μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας (135,000 τόμοι) και αναχώρηση για το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας στην Βολισσό, προστάτης και πολιούχος Αγία της Χίου. Θα προσκυνήσουμε τον τόπο μαρτυρίου της Αγίας Μαρκέλλας από τον ίδιο της τον πατέρα, το 1500 μ.Χ. Επιστροφή στην Χίο και ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στην πλούσια αγορά της γραφικής πόλης, γνωστή για τα προϊόντα μαστίχας, τα γλυκά κουταλιού, λικέρ και πολλά άλλα.
Saint Markella at Volissos

ΣΜΥΡΝΗ (Προαιρετική)


Μετά το πρόγευμα και με απαραίτητα τα διαβατήριά μας περνάμε με το καραβάκι στο ΤΣΕΣΜΕ. Συνεχίζουμε για ΣΜΥΡΝΗ. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στο «πολύχρωμο» παζάρι της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα αναχωρήσουμε για ΑΘΗΝΑ. Άφιξη στην Αθήνα.
Smyrni
Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Χίος – Αθήνα
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
 • Πρόγευμα καθημερινά (3 προγεύματα)
 • Μεταφορές, εκδρομές με τοπικό πούλμαν ως αναλυτικό πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Βλέπετε Τετραήμερο Προσκύνημα στην Χίο, τελευταία ενημέρωση στις 02/10/2023.