Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Τετραήμερο Προσκύνημα στη Μήλο


Milos

Το νησί με την λαμπερή ομορφιά της Αφροδίτης

Όλο το νησί αποτελεί ένα ηφαιστειογενές βουνό και ο όρμος του, ένας από τους αραιότερους και τους ασφαλέστερους του Αιγαίου. Είναι ένα ιδανικό νησί για τους λάτρεις της φύσης και του απέραντου γαλάζιου. Οψιδιανός, κατακόμβες, χριστιανικά μνημεία, πολλαπλές στοές, αρχαία μνημεία, εξωτερικά σπήλαια, υπέροχα καταγάλανα νερά, καταπράσινη φύση, γραφικά κτίσματα μας περιμένουν στην ΜΗΛΟ, σε αυτό το γραφικό και όμορφο νησί του Αιγαίου…

 • Πειραιάς, Μήλος, Πλάκα, Τρυπητή, Κατακόμβες, Αρχαίο ΘέατροΗμέρα 1
 • Αδάμαντας, Σαρακίνικο, Άσπρα Βράχια, Παπαφράγκα, ΦυλακωπηΗμέρα 2
 • Γύρος του Νησιού, Κλέφτικο, Θαλασσινά Μετέωρα, ΚίμωλοςΗμέρα 3
 • Μήλος, ΠειραιάςΗμέρα 4

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΗΛΟΣ – ΠΛΑΚΑ – ΤΡΥΠΗΤΗ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συγκέντρωση το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, συνάντηση με την αρχηγό σας και επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση για την ΜΗΛΟ. Άφιξη στο λιμάνι του Αδάμαντα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Λαγκάδα. Τακτοποίηση των αποσκευών μας και αναχώρηση για την ΧΩΡΑ, την πρωτεύουσα του νησιού ή αλλιώς ΠΛΑΚΑ. Χτισμένη σε πλάτωμα 220 μ. ύψους πάνω από την θάλασσα, έχει χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, και μοναδική θέα στο Αιγαίο. Κυριαρχείται από το παλιό ενετικό κάστρο στο οποίο οδηγούν πλακόστρωτα ανηφορικά δρομάκια μέσα από καμάρες. Παλιές εκκλησίες , όπως της Παναγίας της Θαλασσίτρας, της Παναγίας της Κορφιάτισσας, της Παναγίας της Σχοινιώτισσας διατηρούνται στα ψηλότερα σημεία της Πλάκας. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων αξιόλογων ευρημάτων και το ακριβές αντίγραφο του περίψημου αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο βρέθηκε το 1820.

Plaka

Milos Catacombs
Θα δούμε επίσης το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο το οποίο φιλοξενεί υφαντά, τοπικές φορεσιές, διάφορες συλλογές και φωτογραφικό υλικό. Επίσης, θα δούμε ότι σώζεται από το Αρχαίο Θέατρο και θα συνεχίσουμε για την περιοχή Κλίμα, όπου βρίσκονται οι περίφημες κατακόμβες της Μήλου, το μοναδικό παλαιοχριστιανικό μνημείο στην Ελλάδα και μαζί με τις κατακόμβες της Ρώμης, ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό καθώς το υπόγειο δίκτυο διαδρόμων αποτελούσε τόπο λατρείας και νεκροταφείο. Στους τοίχους και τα δάπεδα υπάρχουν πάνω από 1000 τάφοι. Κοντά στην παραλία υπάρχουν ελάχιστα ερείπια από τα τείχη της Αρχαίας πόλης και σε κοντινό αγρό είναι το σημείο όπου βρέθηκε το περίφημο άγαλμα του Πραξιτέλη, η ΑΦΡΟΔΙΤΗ της ΜΗΛΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο ελευθέρως. Διανυκτέρευση.

Milos Mines

ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ – ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ – ΑΣΠΡΑ ΒΡΑΧΙΑ – ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑ – ΦΥΛΑΚΩΠΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το πανέμορφο ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ, με το εξαιρετικό γεωμορφολογικό ενδιαφέρον. Κατόπιν θα δούμε ένα από τα μεγαλύτερα εξορυκτικά ορυχεία της Ελλάδας. Θα καταλήξουμε στην παραλία του «πειρατή» ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑ, με τα σπήλαια που παρουσιάζουν θέαμα πρωτότυπο και φαντασμαγορικό. Απέναντι τους ξεπηδούν σε διάφορα σχήματα και ύψη τα ΓΛΑΡΟΝΗΣΙΑ, που αποτελούνται από βασάλτη με εξάγωνους ράβδους, συμπληρώνοντας την μαγεία του πρωτότυπου αυτού θαλασσινού τοπίου.

Milos Phylakopi
Συνεχίζουμε για την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, την αρχαία ΦΥΛΑΚΩΠΗ. Θεωρείται από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων. Εδώ αποκαλύφθηκαν ερείπια τριών διαδοχικών πόλεων. Στο σπουδαίο της λιμάνι, σύχναζαν Φοίνικες ναύτες που έκαναν εξαγωγή οψιδίου για την κατασκευή λεπίδων μαχαιριών και αιχμές βελών. Στην δεύτερη πόλη βρέθηκε τοιχογραφία με ιπτάμενο ψάρι, καθώς και άλλα διακοσμημένα σπίτια. Η Τρίτη πόλη αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα του κυκλαδικού πολιτισμού της Μήλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο ελευθέρως. Διανυκτέρευση.

ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ – ΚΛΕΦΤΙΚΟ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΙΜΩΛΟΣ (προαιρετικά)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε να λάβετε μέρος σε ένα γύρο του νησιού με τοπικό καραβάκι για να απολαύσετε μεταξύ άλλων μερικές από τις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Στην ΝΔ πλευρά του νησιού, στον Χάλακα, βρίσκονται τα ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΕΤΕΩΡΑ. Πελώριοι και θαυμάσιοι ογκόλιθοι ξεφυτρώνουν ημικυκλικά από τα θαλασσινά νερά σχηματίζοντας λίμνη και σπήλαια. Τα θαλασσινά μετέωρα είναι ένας από τους θαυμασιότερους χώρους όλου του κόσμου, μοναδικός στο είδος του. Ακολουθεί η ΧΙΒΑΔΟΛΙΜΝΗ, που πήρε το όνομά της από τις άπειρες αχιβάδες που υπάρχουν στον βυθό της θάλασσας. Στάση για φαγητό στη Κίμωλο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στον Αδάμαντα. Διανυκτέρευση.

Kimolos

ΜΗΛΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο λιμάνι για αναχώρηση. Άφιξη στον Πειραιά. Τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνονται
 • Εισιτήρια πλοίων Πειραιάς – Μήλος – Πειραιάς σε οικονομική Θέση
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
 • Πρόγευμα καθημερινά (3 προγεύματα)
 • Μεταφορές, εκδρομές με τοπικό πούλμαν ως αναλυτικό πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό


Βλέπετε Τετραήμερο Προσκύνημα στη Μήλο, ανανεώθηκε στις 16/10/2021.