Προσφέρονται ειδικές τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Τριήμερο Προσκύνημα στη Νότια Πελοπόννησο


Mystras

Σπάρτη η πόλη-θρύλος, ο δεύτερος μεγάλος πόλος της αρχαίας Ελλάδας

Η σημερινή Σπάρτη είναι χτισμένη νότια από το κέντρο της αρχαίας ομώνυμης πόλης, κοντά στη δεξιά όχθη του ποταμού Ευρώτα. Η πεδιάδα που απλώνεται γύρω της είναι καταπράσινη από ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μουριές και άλλα δέντρα. Στα νοτιοδυτικά υψώνεται το ξακουστό βουνό ο Ταΰγετος, με τις πανύψηλες κορυφές και την άγρια ομορφιά του. Στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται η οροσειρά του Πάρνωνα που είναι κατάφυτη από έλατα και άλλα δέντρα.

 • Αθήνα, Μεγαλόπολη, ΚαλαμάταΗμέρα 1
 • Καλαμάτα, Πύλος, Μεθώνη, Κορώνη, ΚαλαμάταΗμέρα 2
 • Καλαμάτα, Μυστράς, Σπάρτη, ΑθήναΗμέρα 3

Αθήνα – Μεγαλόπολη – Καλαμάτα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την ΚΑΛΑΜΑΤΑ μέσω Μεγαλόπολης. Άφιξη στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Επίσκεψη στον ναό της Υπαπαντής που κτίστηκε το 1859. Η εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στην εκκλησία θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Το κάστρο, η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων που κτίστηκε από τον Ανδρόνικο Παλαιολόγο το 1317 (μισογκρεμισμένη σήμερα από τον σεισμό του 1986), το αρχαιολογικό μουσείο και το μοναστήρι των καλογραιών γνωστό κέντρο μεταξοβιοτεχνίας, είναι μερικά από τα αξιοθέατα της γραφικότατης πόλης. Προαιρετική μετάβαση στην εκκλησία της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ για να παρακολουθήσουμε τους Δ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ. Μεταφορά αργότερα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Kalamata

Pylos

Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη – Καλαμάτα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την γραφική ΠΥΛΟ. Χτισμένη αμφιθεατρικά στην ακτή του όρμου του Ναυαρίνου όπου έγινε η περίφημη ναυμαχία στις 20 Οκτωβρίου του 1827, μεταξύ των Τούρκων και του στόλου των συμμάχων, γι’ αυτό και το όνομα της κεντρικής πλατείας είναι τριών Ναυάρχων. Θα επισκεφθούμε το κάστρο μέσα στο οποίο υπάρχει και το μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων. Επόμενη επίσκεψη η ΜΕΘΩΝΗ με το Ενετικό κάστρο της να ατενίζει τη θάλασσα χτισμένο από τους Βενετούς στα τέλη του 13ου αιώνα. Χαρακτηριστικό της πόλης το φρούριο Μπούρτζι που το έχτισαν οι Τούρκοι το 1500 για φυλακή και τόπο εκτελέσεων.

Συνεχίζουμε για την γραφική ΚΟΡΩΝΗ που είναι κτισμένη στην θέση της αρχαίας πόλης Ασίνης. Πλούσια και εμπορική πόλη κατά τον μεσαίωνα, προκαλούσε τα αρπακτά βλέμματα των πειρατών και πολλών άλλων. Το 1206 καταλαμβάνεται από τους Βενετούς και οχυρώνεται σημαντικά. Ιστορικές πληροφορίες αναφέρουν την Κορώνη την εποχή αυτή ως πολύ πλούσια κωμόπολη με εξαγωγές εκλεκτού λαδιού και με παραγωγή βιοτεχνικών προϊόντων , όπως μέταλλα, βαφές και πολιορκητικά μηχανήματα. Η πρόοδος της Κορώνης ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μαζί με την Μεθώνη, έστελνε κατά τον 13° αι. στην Βενετία από το περίσσευμα των κερδών της 2.000 ουγκιές χρυσού τον χρόνο. Επιστροφή στην Καλαμάτα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Koroni

Καλαμάτα – Μυστράς – Σπάρτη – Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη της βυζαντινής Πολιτείας του ΜΥΣΤΡΑ. Το 1249 ο Γουλιέλμος Βιλλαρδουίνος κτίζει ένα απόρθητο φρούριο για να συγκροτήσει τους κατοίκους του Ταΰγετου. Το 1259 ο Μιχαήλ Παλαιολόγος γίνεται κύριος του Μυστρά. Το 1262 αρχίζει μια ιστορική περίοδος που κρατά δύο αιώνες. Αναπτύσσεται σε πολυάνθρωπη πόλη με υπέροχες καλλιτεχνικές, κομψές εκκλησίες, με κομψά αρχοντικά, παλάτια, μοναστήρια τείχη κλπ. Το 1460 παραδίδεται στους Τούρκους και το 1825 λεηλατείται από τους Αιγυπτίους και εγκαταλείπεται.

Mystras

Sparta
Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μοναδικά δείγματα βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ένα σύνολο από τοιχογραφίες εξαιρετικής τέχνης. Πολλές οι βυζαντινές εκκλησίες με σπουδαιότερη την Παντάνασσα και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Θα σταματήσουμε στην ΣΠΑΡΤΗ που είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας περίφημης πόλης. Μαζί με την Αθήνα αποτελούσαν για αιώνες τους δύο μεγάλους πόλους που γύρω τους κινήθηκε η ζωή του αρχαίου ελληνισμού. Πλούσια σε ιστορία η πόλη μας δείχνει το σπουδαίο παρελθόν της στο αξιολογότατο αρχαιολογικό της μουσείο. Αναχώρηση για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές και εκδρομές ως αναλυτικό πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
 • Πρόγευμα καθημερινά (2 προγεύματα)
 • Οι περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Γεύματα, φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό


Βλέπετε Τριήμερο Προσκύνημα στη Νότια Πελοπόννησο, ανανεώθηκε στις 16/10/2021.