Προσφερονται Ειδικές Τιμές για Ορθόδοξες Κοινότητες!

Τριήμερο Προσκύνημα στη Δυτική Μακεδονία


Saint Achilleios

Εδώ όλα είναι κοντά και μακριά

Η Μακεδονία είναι ο τόπος με πολλές φυσικές ομορφιές, ήρεμο τοπίο και ηπειρωτικό κλίμα. Εδώ ρέουν μερικά από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας και μαζί με μια σειρά από λίμνες δημιουργούν μεγάλα οικοσυστήματα που προσελκύουν κάθε είδους επισκέπτες. Είναι ένας τόπος προικισμένος με πολλές εκκλησίες και μοναστήρια μεγάλης θρησκευτικής σημασίας. Επίσης, στην Μακεδονία λειτουργεί η περίφημη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους.

  • Αθήνα, Λαμία, Καλαμπάκα, ΚαστοριάΗμέρα 1
  • Νυμφαίο, Καταφύγιο Αρκτούρος, Φλώρινα, ΠρέσπεςΗμέρα 2
  • Μοναστήρι Παναγία Μαυριώτισσας, Καρδίτσα, ΑθήναΗμέρα 3

Καστοριά


Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα με μισή ώρα στάση κοντά στη Λαμία. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην περιοχή της Καλαμπάκας όπου κάνουμε στάση και γευματίζουμε (προαιρετικά). Το απόγευμα, φτάνουμε στην πόλη της Καστοριάς, γνωστής για την παραγωγή γούνινων ρούχων. Κάνουμε check in στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε την πόλη και να περπατήσουμε στις γειτονιές της παλιάς πόλης Ντόλτσο και στο Απόζαρι. Μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη θέα στη λίμνη Ορεστιάδα και να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες επιλογές για δείπνο ή ποτό.
Kastoria
Byzantine church in Kastoria

Ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο

Η Καστοριά έχει 54 καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες που χρονολογούνται στην οθωμανική περίοδο. Είναι χτισμένες σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής και διακοσμούνται με υπέροχες τοιχογραφίες. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε πολλά ιστορικά κτίρια, όπως αρχοντικά που χτίστηκαν μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα, καθώς και όμορφα πέτρινα γεφύρια διάσπαρτα στην πόλη.

Νυμφαίο


Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε το ορεινό χωριό Νυμφαίο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μέτρων στις πλαγιές του βουνού Βέρνου. Στο χωριό, μπορείτε να επισκεφθείτε το τοπικό λαογραφικό μουσείο όπου μπορείτε να θαυμάσετε ασημικά, παραδοσιακά έπιπλα ή ιστορικά αναμνηστικά του Μακεδονικού Αγώνα. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό, το Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ανοιχτό για το κοινό εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις αρκούδες και τους λύκους που ζουν εκεί σε προστατευόμενη περιοχή.
Nymfaio
Agios Axileios Prespes
Μετά από μια σύντομη στάση στην πόλη της Φλώρινας ξεκινάμε μια πολύ όμορφη διαδρομή από το Πισοδέρι προς τις λίμνες των Πρεσπών όπου θα επισκεφτούμε το χωριό Ψαράδες. Εκεί, στη Μεγάλη Πρέσπα θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες της ομορφιάς της άγριας ζωής και να νιώσουμε την ανθρώπινη σεμνότητα μπροστά σε αυτό το υπέροχο τοπίο. Προαιρετικά, μπορείτε να γευματίσετε πριν αναχωρήσουμε για το μικρό νησάκι Άγιος Αχίλλειος, που βρίσκεται στη Μικρή Πρέσπα, στο οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της εκκλησίας με το ίδιο όνομα. Νωρίς το βράδυ, φτάνουμε στην Καστοριά για διανυκτέρευση.

Μοναστήρι Παναγίας Μαυριώτισσας


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας που χτίστηκε το 1082 επί αυτοκράτορα Αλεξίου Α ́ Κομνηνού. Μέσα στο Μοναστήρι υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαυριώτισσας και μεγάλος αριθμός διατηρημένων τοιχογραφιών. Έπειτα, επισκεπτόμαστε τη διάσημη Σπηλιά του Δράκου, ένα από τα πιο αξιόλογα και συναρπαστικά σπήλαια στην Ελλάδα με επτά λίμνες στο εσωτερικό. Αναχωρούμε για Αθήνα, περνώντας την πόλη της Καρδίτσαςμε σύντομες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.
Panagia Mavriotissa
Περιλαμβάνονται
  • Περιήγηση με σύγχρονο λεωφορείο
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο EUROPA 4*, στην πόλη της Καστοριάς
  • Δύο (2) πρωινά σε μπουφέ
  • Αρχηγός/Συνοδός
  • Φόρος Διαμονής
  • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται
  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Τιμές
  • Κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο119.00€
  • Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου+50.00€

Βλέπετε Τριήμερο Προσκύνημα στη Δυτική Μακεδονία, τελευταία ενημέρωση στις 29/03/2024.